Ugrás a tartalomra

Röplabda: A szerb válogatott első aranya a Világligában

2016.07.18
08:11
A szerb röplabda válogatott fantasztikus játékkal 3:0-ra legyőzte Brazíliát a Világliga döntőjében
A szerb röplabda válogatott fantasztikus játékkal 3:0-ra legyőzte Brazíliát a Világliga döntőjében. A szerbek hat vesztes döntő után szerezték meg az egy millió dolláros pénzdíjjal járó győzelmet. A döntő legjobbjának Marko Ivović, szerb játékost választották. A krakkói döntőt jól kezdték Nikola Grbić szerb szövetségi kapítány kiválasztottai. Az első szettben kiegyenlített játékot hoztak az esélyes Brazíliával szemben. Aztán Uroš Kovačević nyitásainak is köszönhetően egyre nagyobb előnyt szereztek és 25:22-re nyertek. A második játékrészt a szerbek ott folytatták, ahol az elsőt abbahagyták. Magabiztos játékkal már a szett elején 8:5-re megléptek ellenfelüktől. Ezután észbe kaptak a brazilok és egy jó sorozattal 12:12-re egyenlítettek. Grbić ekkor időt kért, amitől csapata megtáltosodott és 25:22-es eredménnyel már 2:0-ra vezettek a szetteket tekintve. A meccs végére a szerbek játéka még jobb lett. Marko Ivović kiemelkedő teljesítményt nyújtott támadásban, a blokkok terén pedig Srećko Lisinac jeleskedett. 25:21-re diadalmaskodtak, amivel megszerezték a tornagyőzelmet is. A harmadik helyet Franciaország szerezte meg, miután 3:0-ra legyőzték Olaszországot. A Világligát nyert szerb röplabdásoknak gratulált Aleksandar Vučić miniszterelnök, Tomislav Nikolić, államfő és Maja Gojković, a képviselőház elnöke is.
arany
Szerb röplabda válogatott
Világliga

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.