Ugrás a tartalomra

Rossi váltja Leekenst

2018.06.19
20:58
2018.06.19
21:09
Forrás
Nemzetisport.hu
Marco Rossi veszi át a magyar labdarúgó-válogatott irányítását – számolt be róla a magyar szövetség hivatalos honlapján.

Rossi 2020 nyaráig írt alá, az MLSZ továbbra is a 2020-as Európa-bajnokságra való kijutást várja el a nemzeti csapattól. A szakember a dunaszerdahelyi DAC-tól érkezik a magyar válogatott élére és Georges Leekenst váltja a kispadon. Leekens a kinevezése után négy felkészülési mérkőzésen irányította a magyar válogatottat, amellyel három vereség mellett mindössze egy döntetlent ért el.

Az MLSZ a váltás indoklásában kifejti, hogy a „Georges Leekens által összeállított és irányított, különböző összetételű csapatok a lejátszott négy felkészülési mérkőzésen nem voltak eredményesek, és játékban sem mutattak határozott fejlődést. Noha voltak a négy mérkőzésen elfogadható, illetve biztató időszakok a játék tekintetében, összességében nem volt tapasztalható olyan tartós, biztos előrelépés a csapat teljesítményében, amely alapján kijelenthető lenne, hogy meg van a csapat gerince és játéka a Nemzetek Ligájára.

Az MLSZ elnöksége elismeri, hogy „Georges Leekens és a mindenkori szövetségi kapitány mozgástere, a magyar játékosok általános tudása, pillanatnyi állapota, valamint a kapitánynak a játékosokkal közösen eltölthető felkészülési ideje igen korlátozott. Ezzel együtt a 2020-as, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra tekintettel az MLSZ elnöksége továbbra is elvárja a remélt eredményt a válogatott szakmai stábjától, elsősorban a selejtező-sorozaton mutatott eredményesség tekintetében, másodsorban pedig egy középtávon tartósan eredményes, új, fiatal játékosokra is épülő csapat kialakítása kapcsán.” 
 

labdarúgás
Marco Rossi
Geroges Leekens

Most

07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.