Ugrás a tartalomra

Sakkbajnokságot rendeztek az oromi Tájházban

2018.08.04
15:42
2024.03.19
08:41
Forrás
Pannon RTV
A versenyzők korhatártól függetlenül a svájci rendszerű, 7 fordulós rapid játékban mérhették össze tudásukat.

A versenyen kicsik és nagyok is egyaránt részt vettek, összesen 46-an jelentkeztek. Az első helyezettek érmeket és szerény jutalmat kaptak, de minden versenyző diplomával térhetett haza. A versenyt Farkas Tibor sakkmester vezette.

Olajos Győző, szervező: „Nem az a lényeg, hogy ki, hogy játszik, hanem az, hogy szeret-e sakkozni, vagy sem. Aki rosszabbul játszik, az majd fejlődik a versenyen, ez a verseny célja. Nagy jutalmakat itt nem osztunk, viszont érdekes, ha valaki jó eredményt ért el. A verseny befejeztével lesz egy kis koncert is, amit az oromi virtuózok, és egy kispiaci virtuóz ad elő.”

sakk
bajnokság
Orom
tájház
rapid

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.