Ugrás a tartalomra

Sakkvilágbajnokság - A tizedik parti sem hozott döntést

2018.11.22
23:46
2024.03.19
08:43
Forrás
MTI
Az első kilenchez hasonlóan a csütörtöki tizedik parti is döntetlennel ért véget az egymillió dollár összdíjazású londoni sakkvilágbajnoki döntőben. Az állás így 5-5.

Ezúttal az első vb-címéért küzdő amerikai Fabiano Caruana vezette a világos bábukat, és az 54. lépésben állapodtak meg a remiben a norvég Magnus Carlsennel, aki a harmadik címvédésére készül.

A döntetlensorozat újabb csúcsot is jelent, világbajnoki címmérkőzésen ugyanis még nem fordult elő, hogy az első kilenc, illetve tíz parti remivel végződjön. Az eddigi rekord az orosz Garri Kaszparov és az indiai Viswanathan Anand 1995-ös New York-i párharcában született, akkor az első nyolc mérkőzés zárult döntetlennel.

A londoni mérkőzéssorozat a pénteki szünnap után szombaton folytatódik, akkor Carlsen lesz világossal. Ha 12 játszma után döntetlen az állás, rapid partik következnek. 

Caruana sikere esetén 46 év után lenne ismét amerikai győztes.

sakkvilágbajnokság

Most

20:56

Palicson is hódított a Semmelweis

Meghódította a mozikat Magyarországon a Semmelweis című film, erről tanúskodnak a magyar Nemzeti Filmintézet által még idén február közepén nyilvánosságra hozott adatok.
19:17, Frissítve: 19:24

Arany János-érmet kapott Takács Márta

A Magyar Tudományos Akadémia 197. közgyűlésén, Budapesten a külhoni magyar kutatók munkáját elismerő Arany János-érmet vehetett át dr. Takács Márta, a szabadkai Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar rendes egyetemi tanára.
16:43, Frissítve: 18:02

Amikor a bánáti szívósság sző nagy terveket

A majdányi régészeti lelőhelyet, a Dr. Batthyány-Strattmann László Művelődési Egyesület székházát, a törökkanizsai könyvtár épületét és az 1858-ban épült Szent György-plébániatemplomot tekintették meg a VMSZ politikusai.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.