Ugrás a tartalomra

Sikeres idényt zárt a Kanizsa Úszóklub

2022.09.19
12:17
2022.09.19
16:33
Forrás
Pannon RTV
Idén is országos bajnok lett a Kanizsa Úszóklub. A közel 100 tagot számláló egyesület az idei összes hazai nyíltvízi versenyen részt vett és sehonnan sem tértek haza üres kézzel. Érmekkel, kupákkal, serlegekkel büszkélkedhetnek a fiatalok.

Igazi éremeső volt idén a Kanizsa Úszóklubban. Magosi Réka az összes hazai nyíltvízi versenyen jól szerepelt, így komoly szerepet vállalt az egyesület országos bajnoki címében.

„Most nyáron nagyon sokat edzettünk és volt augusztusban egy két hetes edzőtáborunk is, napi két edzéssel, ami két óra volt, de minden reggel futottunk is. Nagyon nehéz volt edzeni, de végül meghozta a gyümölcsét, a csapat is első lett, úgyhogy megérte.”

A 15 éves Muhi Ádám lett a klub legeredményesebb versenyzője, ő országos szinten az abszolút első helyre úszta fel magát.

„Viszonylag elég jó eredményeket értem el, országos első helyezett lettem abszolútban is, meg a saját kategóriámban is. Sok érmet szereztem a versenyeken.”

A fiatalok egész nyáron a Tiszában edzettek és napi szinten két edző foglalkozott velük.

Dragan Aćić, a Kanizsa Úszóklub elnöke: „Egyéniben van összesen 17 kupánk. Csapatversenyen elvittük az első helyet, már nyolcadik alkalommal, a klub 11 éve létezik, mi pedig ezt már nyolcadszorra elvittük. A mögöttem lévő kupák mind csak az idei évnek az eredményei. A 17 kupából 6 arany, 7 ezüst és 4 bronz érem.”

A munka a hidegebb idő beköszöntével sem áll meg az úszóknál, most elsősorban hétvégente fedett medencén edzenek és készülnek a soron következő versenyekre.

Kanizsa Úszóklub

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.