Ugrás a tartalomra

Sikert sikerre halmoznak a Potisje Birkózó Klub tagjai

2021.11.10
13:13
2021.11.10
15:54
Forrás
Pannon RTV
Egy arannyal, két ezüsttel és egy bronzéremmel tértek haza a korosztályos Balkán-, valamint a Mediterrán Bajnokságról a magyarkanizsai Potisje Birkózó Klub tagjai, akik egyben a Vajdasági Birkózóakadémia növendékei is.

Sikert sikerre halmoznak a Potisje Birkózó Klub tagjai. A nemrégiben Görögországban megrendezett versenyeken is szép eredményeket értek el a magyarkanizsai tehetségek. Rekecki Botond mediterrán bajnoki bronzérmes lett, a junior mediterrán bajnokságon pedig Fábián Orsolya és Losonc Szabolcs is a második helyen végzett. Újhelyi Evelin pedig U15-ös Balkán-bajnok lett az 54 kilogrammosok kategóriájában.

Újhelyi Evelin, U15-ös Balkán-bajnok: „Első helyezett lettem, aminek nagyon örültem, hogy ennyire jól teljesítettem. Sokat készültünk itt az akadémián. Több esélyem volt, mert itt több lány van, és jobbak a feltételek és a felszerelések is.”

Az akadémián az őszi szünetben is folynak az edzések. A szőnyegen való munkát most egy időre felváltja a fizikai felkészülés.

Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője: „Az elmúlt két hónap alatt kikristályosodik, hogy az idelátogató 30-40 gyerek közül, akik közül 23 bentlakó, ezek közül 6-8 kivételes tehetségű. Amit mindig is mondunk, hogy a birkózás egy olyan sportág, hogy egymaga az ember nagy birkózó nem igazán tud lenni, ezért is kellenek az edzőpartnerek.”

Az akadémia területén jelenleg is zajlanak a munkálatok. Mintegy 40 millió dináros önkormányzati támogatásból az épület külterületén több síkon is folyik az építkezés.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Kültéren pillanatnyilag az utcahálózat épül és ér össze, másrészről pedig a kommunális infrastruktúra, tehát víz, szennyvíz vezeték, gázvezeték, telekommunikációs hálózat és parkolók épülnek ki, úgyhogy ilyen értelemben egy teljes külső infrastruktúra fog elkészülni, nagyon bízom benne, hogy az év végéig.”

Az akadémián hétvégén sem lesz szünet, ugyanis a szerbiai felnőtt birkózó liga első fordulóját Szabadka mellett Magyarkanizsán tartják meg.

Potisje Birkózóklub
Magyarkanizsa
Vajdasági Birkózóakadémia
Fejsztámer Róbert

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.