Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sikert sikerre halmoznak a Potisje Birkózó Klub tagjai

2021.11.10
13:13
2021.11.10
15:54
Forrás
Pannon RTV
Egy arannyal, két ezüsttel és egy bronzéremmel tértek haza a korosztályos Balkán-, valamint a Mediterrán Bajnokságról a magyarkanizsai Potisje Birkózó Klub tagjai, akik egyben a Vajdasági Birkózóakadémia növendékei is.
Pannon RTV

Sikert sikerre halmoznak a Potisje Birkózó Klub tagjai. A nemrégiben Görögországban megrendezett versenyeken is szép eredményeket értek el a magyarkanizsai tehetségek. Rekecki Botond mediterrán bajnoki bronzérmes lett, a junior mediterrán bajnokságon pedig Fábián Orsolya és Losonc Szabolcs is a második helyen végzett. Újhelyi Evelin pedig U15-ös Balkán-bajnok lett az 54 kilogrammosok kategóriájában.

Újhelyi Evelin, U15-ös Balkán-bajnok: „Első helyezett lettem, aminek nagyon örültem, hogy ennyire jól teljesítettem. Sokat készültünk itt az akadémián. Több esélyem volt, mert itt több lány van, és jobbak a feltételek és a felszerelések is.”

Pannon RTV

Az akadémián az őszi szünetben is folynak az edzések. A szőnyegen való munkát most egy időre felváltja a fizikai felkészülés.

Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője: „Az elmúlt két hónap alatt kikristályosodik, hogy az idelátogató 30-40 gyerek közül, akik közül 23 bentlakó, ezek közül 6-8 kivételes tehetségű. Amit mindig is mondunk, hogy a birkózás egy olyan sportág, hogy egymaga az ember nagy birkózó nem igazán tud lenni, ezért is kellenek az edzőpartnerek.”

Pannon RTV

Az akadémia területén jelenleg is zajlanak a munkálatok. Mintegy 40 millió dináros önkormányzati támogatásból az épület külterületén több síkon is folyik az építkezés.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Kültéren pillanatnyilag az utcahálózat épül és ér össze, másrészről pedig a kommunális infrastruktúra, tehát víz, szennyvíz vezeték, gázvezeték, telekommunikációs hálózat és parkolók épülnek ki, úgyhogy ilyen értelemben egy teljes külső infrastruktúra fog elkészülni, nagyon bízom benne, hogy az év végéig.”

Pannon RTV

Az akadémián hétvégén sem lesz szünet, ugyanis a szerbiai felnőtt birkózó liga első fordulóját Szabadka mellett Magyarkanizsán tartják meg.

Potisje Birkózóklub
Magyarkanizsa
Vajdasági Birkózóakadémia
Fejsztámer Róbert

Most

22:06

Elfogadták a képviselők a jelentést

A köztársasági parlament képviselői közül 154-en szavaztak igennel, 23-an nemmel a Pristinával folytatott párbeszédről szóló jelentésre, amely a tavaly szeptembertől idén január közepéig terjedő időszakra vonatkozik.
21:17

Dr. Pásztor Bálint a koszovói jelentésről

A vajdasági magyarság érdeke is az, hogy béke és stabilitás legyen az országban, és ameddig Koszovó kérdése nem oldódik meg, addig Szerbia nem tud előre jutni sem az integráció, sem a gazdasági fejlődés útján.
21:11

Áthelyezik a belgrádi állatkertet

Majdnem kilencven évvel megalapítása után Belgrád közvetlen központjából egy szigetre helyezik át a belgrádi állatkertet annak érdekében, hogy a nándorfehérvári várnak is helyet adó Kalemegdan felkerülhessen az UNESCO világörökségi listájára.

Népszerű

Meghalt egy féléves gyermek

A kuršumlijai Egészségügyi Központ sürgősségi osztályára vitték be, életjelek nélkül volt. A gyermeket előző nap megvizsgálták ebben az egészségügyi intézményben, ahol az illetékesek szerint megfelelő terápiát írtak elő.

Ilyen egy hagyományos falusi lakodalom!

300 vendég és 17 vőfély mulatott a 16. vőfélybálon Szabadkán, a Népkörben. Magyarországról és Vajdaságból érkeztek a vőfélyek és vőfélylányok, akik közül többen családi hagyományként űzik ezt a mesterséget.

Szabadka legendás diszkói

Largo, Aquarius, Lezonit, Amfora, Mladost, Hacienda… Legendás hírű szabadkai szórakozóhelyek a 1970-es és 80-as évekből, amikor még mindenki táncolt.