Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Sikert sikerre halmoznak a Potisje Birkózó Klub tagjai

2021.11.10
13:13
2021.11.10
15:54
Forrás
Pannon RTV
Egy arannyal, két ezüsttel és egy bronzéremmel tértek haza a korosztályos Balkán-, valamint a Mediterrán Bajnokságról a magyarkanizsai Potisje Birkózó Klub tagjai, akik egyben a Vajdasági Birkózóakadémia növendékei is.
Pannon RTV

Sikert sikerre halmoznak a Potisje Birkózó Klub tagjai. A nemrégiben Görögországban megrendezett versenyeken is szép eredményeket értek el a magyarkanizsai tehetségek. Rekecki Botond mediterrán bajnoki bronzérmes lett, a junior mediterrán bajnokságon pedig Fábián Orsolya és Losonc Szabolcs is a második helyen végzett. Újhelyi Evelin pedig U15-ös Balkán-bajnok lett az 54 kilogrammosok kategóriájában.

Újhelyi Evelin, U15-ös Balkán-bajnok: „Első helyezett lettem, aminek nagyon örültem, hogy ennyire jól teljesítettem. Sokat készültünk itt az akadémián. Több esélyem volt, mert itt több lány van, és jobbak a feltételek és a felszerelések is.”

Pannon RTV

Az akadémián az őszi szünetben is folynak az edzések. A szőnyegen való munkát most egy időre felváltja a fizikai felkészülés.

Bálint Zoltán, a Vajdasági Birkózóakadémia Alapítvány ügyvezetője: „Az elmúlt két hónap alatt kikristályosodik, hogy az idelátogató 30-40 gyerek közül, akik közül 23 bentlakó, ezek közül 6-8 kivételes tehetségű. Amit mindig is mondunk, hogy a birkózás egy olyan sportág, hogy egymaga az ember nagy birkózó nem igazán tud lenni, ezért is kellenek az edzőpartnerek.”

Pannon RTV

Az akadémia területén jelenleg is zajlanak a munkálatok. Mintegy 40 millió dináros önkormányzati támogatásból az épület külterületén több síkon is folyik az építkezés.

Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa polgármestere: „Kültéren pillanatnyilag az utcahálózat épül és ér össze, másrészről pedig a kommunális infrastruktúra, tehát víz, szennyvíz vezeték, gázvezeték, telekommunikációs hálózat és parkolók épülnek ki, úgyhogy ilyen értelemben egy teljes külső infrastruktúra fog elkészülni, nagyon bízom benne, hogy az év végéig.”

Pannon RTV

Az akadémián hétvégén sem lesz szünet, ugyanis a szerbiai felnőtt birkózó liga első fordulóját Szabadka mellett Magyarkanizsán tartják meg.

Potisje Birkózóklub
Magyarkanizsa
Vajdasági Birkózóakadémia
Fejsztámer Róbert

Most

07:11

Milyen vizet iszunk?

Évente átlagosan 70 liter palackozott vizet fogyaszt egy szerbiai polgár. Ez a szám minden évben 10 és 20 százalék közötti növekedést mutat - mondják a belgrádi Városi Közegészségügyi Intézet szakemberei.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.

Újabb tömegbaleset Szabadkán

A hidegfront, a változékony időjárás, a helyenként nedves és sárfelhordásos útszakaszok miatt az elmúlt egy-két napban nőtt a koccanásos balesetek száma.