Ugrás a tartalomra

Sorra dőlnek a rekordok

2021.04.26
20:04
2021.04.26
20:10
Forrás
Pannon RTV
Világos Adriana, kishegyesi gerelyhajító legutóbb 60,46 métert dobott, ami új országos korosztályos rekord. Eredményeivel a nemzetközi mezőny idei ranglistáját is vezeti. Az atléta a következő időszakban Splitben edzőtáborozik majd.

A kemény erőnléti munka után már úgynevezett gyorsító edzésekkel készül Világos Adriana a következő versenyekre. A vajdasági atléta elégedett jelenlegi formájával, annak ellenére, hogy 500 grammos gerelyről nemrégen váltott át 600-as, azaz a felnőttek által használt gerelyre.

„ Most úgy érzem, hogy jó formában vagyok. Már kezdtem összebarátkozni a 600-as gerellyel is, amit tavaly vettem fel először és most már úgy érzem, hogy azzal is ki tudom hozni magamból azt a teljesítményt, amit az idei évre terveztem. Tehát én meg vagyok elégedve ezzel a hatvan méteres dobásommal, amit pár hete dobtam.”

Adrianát továbbra is édesanyja, Világos Györgyi edzi. A szakember elmondta, hogy a következő hetekben Splitben edzőtáboroznak, ahol két versenyen is részt vesznek.

„Eredetileg úgy terveztük, hogy 500-as gerelyt fog dobni, de amikor megkaptuk a kiírást a versenyről, akkor kiderült, hogy csak 600-as gerely lesz, de ha csak ez lesz, hát akkor 600-as gerelyt fog dobni. Ez után, mivel már ott leszünk Splitben, akkor U23-as korosztályban indulni fog a dobó Európa kupán. Ez a verseny május 9-én lesz.”

Kishegyesen egyre népszerűbb a gerelyhajítás. A vajdasági településen sok fiatal ragad gerelyt, amelyben vitathatalanul komoly szerepet játszanak Világos Adriana kiváló eredményei is

Világos Adriana
gerelyhajítás

Most

11:06, Frissítve: 12:21

Felújult a kispiaci művelődési ház

Az átadáson jelen volt Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és delegációja, akik ezt megelőzően Martonosra és Magyarkanizsára is ellátogattak.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.