Ugrás a tartalomra

Spartans nemzetközi jégkorongtornát tartanak a szabadkai műjégpályán

2024.01.20
12:14
2024.01.20
15:27
Forrás
Pannon RTV
Az eseményen 8-tól 10 éves gyerekek mérhetik össze tudásukat összesen 14 csapatban, Magyarországról, Boszniából és Szerbiából.

Nagyjából 150 lelkes gyermek lepte el a szabadkai városi korcsolyapályát szombaton reggel. Az edzők utolsó lelkesítő szavai után 9.30-kor megkezdődtek a mérkőzések. Már a korai órákban remek hangulat uralkodik, a gyerekek izgalomtól fűtve várják a meccseket.

Novák Dávid: „Az elvárásom az, hogy minél jobb legyek és jól játsszak. Sokat készültünk rá, az egész csapattal. A hoki egy jó játék, csapatjáték a jégen.”

Tamaskó Logan: „Azt várom, hogy sok gólt lőjek és jól érezzem magam. És meg akartam nézni ezt a helyet.”

Az esemény remek alkalom a gyerekeknek ismerkedésre és tapasztalatszerzésre. A versenyen három nemzet csapatai mérkőznek meg egymással, magyarok, szerbek és bosnyákok. Idén a magyarországi Bajai Harcsák Jégkorong Köre is részt vesz a turnén.

Gömöri Csaba, szakmai vezető, Bajai Harcsák: „Nagy örömmel tettünk eleget ennek a meghívásnak. Jómagam legalább harminc éve nem jártam itt. Nem mondom, hogy gyermekkoromban, de nagyon régen. Nagyon jó már most ez az élmény, ahogy megérkeztünk. Elvárások meg célok nyilván, hogy élvezzék a gyerekek, az a legfontosabb. Minden, azt gondolom, hogy erről szól és nem az eredményről, természetesen. Ha egy-egy mérkőzést nyerni is tudnak a kis krampuszok, annak örülünk.”

Habár ezek csak barátságos összecsapások, mégis szinte tapintható a feszültség. A gyerekek és az edzők is a lehető legkomolyabban veszik a feladatukat és mindent beleadnak, hogy jó teljesítményt nyújtsanak a pályán.

Uroš Brestovac, főszervező, edző, HK Spartak: „A verseny reggel fél tíztől egészen este hatig tart. Összesen 42 mérkőzés lesz. A mérkőzéseket, ahogy láthatják, a pálya egyharmadán játsszák. Három részre van osztva a pálya, tehát három mérkőzés zajlik egyidőben. Minden meccs 20 percig tart. Mindenki játszik mindenkivel. Az alapötlet és a fő cél, hogy a gyerekek barátkozzanak egymással. Az tornának nincs győztese. Az eredményeket nem vezetik. A végén minden gyerek kap medált és diplomát.”

A szervezők a szülők segítségével biztosítottak ételt és italt, amit a gyerekek a mérkőzések között fogyaszthatnak, hogy kellő energiájuk legyen a pályán.

jégkorong torna
jégkorongtorna

Most

07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.