Ugrás a tartalomra
Jovan Mikic AI, sportpálya
Pannon RTV

Sportpályát avattak fel a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskolában

2017-10-02
15:31
2017-10-02
20:17
A korszerű pályán kosarazni és focizni tudnak mostantól nemcsak az iskola diákjai, hanem a szomszédos Óvó- és Edzőképző Szakfőiskola hallgatói és a kertvárosi helyi közösség polgárai is.

Éppen a gyermekhét elejére időzítették a pálya átadását a szabadkai Jovan Mikić Általános Iskolában. A munkálatokat a tartományi sport és ifjúsági titkárság, valamint Szabadka város önkormányzata pénzelte.

Vadóc Áron, nyolcadikos, Jovan Mikić Általános Iskola: „Már nagyon vártuk ezt a pályát, mert eddig beton volt, és most nagyon örülnünk mindannyian, hogy ez a pálya elkészült.”

Német Anett, hetedikes, Jovan Mikić Általános Iskola: „Nagyon elhanyagolt volt, föl is buktak benne a diákok, és nagyon csúnya sérüléseket kaptak a fiúk is, meg mi is. És ez így most kevésbé lesz fájdalmas, és sokkal jobban is néz ki.”

sportpálya, Jovan Mikic AI

Börcsök Barbara, hetedikes, Jovan Mikić Általános Iskola: „Én nagyon szeretem a focit, hobbi szinten sportolok, és nagyon örülök, hogy itt van ez a pálya. Edzéseken nem bent a teremben kell játszani, hanem itt, és ez így sokkal jobb.”

A mostani helyén egy régi, ötvenéves, elhanyagolt betonpálya állt eddig. Marina Milodanović, igazgató, Jovan Mikić Általános Iskola: „Most valóban jó feltételeink vannak a sporttevékenységekhez diákjaink számára, a testnevelési órák lebonyolításához. A pálya természetesen rendelkezésére áll a Kertváros Helyi Közösség polgárai részére is, akik polgárai szabadidejükben használhatják azt.”

sportpálya, Jovan Mikic AI

A hétfőn felavatott sportpálya előkészítő munkálataira a város 450 ezer, a rekortánburkolatra, a kosarakra és a kapukra az illetékes tartományi titkárság kétmillió dinárt biztosított.

Vladimir Batez, tartományi sport- és ifjúsági titkár: „Az iskolai sport gyakorlatilag a sportéletünk bázisa. Mi mindannyian, hogy úgy mondjam, akik hivatásos sportolók voltunk és országunk válogatottjaként játszottunk, az oktatási rendszer keretében kezdtünk sportolni.”

sportpálya, Jovan Mikic, AI

Nemanja Simović, a szabadkai Városi Tanács sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott tagja egyben bejelentette: jövő hétfőn egy ugyanilyen pályát avatnak fel a Május elseje utcai sportközpontban.

sportpálya
Szabadka
Jovan Mikić Általános Iskola

Most

01:24

Enyhe földrengés Közép-Szerbiában

Szerdán este 20 óra 3 perckor a Richter-skála szerinti 3,2 fokozatú földrengést észlelt a Köztársasági Szeizmológiai Intézet Knić térségében, 20 km-re délnyugatra Kragujevactól.

Népszerű