Ugrás a tartalomra

Stipan Dora ifjúsági emlékverseny Szabadkán (videó)

2016.10.29
14:15
A Spartacus Birkózó Klub ma rendezte meg az első Stipan Dora ifjúsági emlékversenyt a szabadkai Sportcsarnokban
A Spartacus Birkózó Klub ma rendezte meg az első Stipan Dora ifjúsági emlékversenyt a szabadkai Sportcsarnokban. A megmérettetésen 132 sportoló vett részt. Stipan Dora egykori neves birkózó, az ifjúsági korosztály edzője nevét viseli a szombaton első alkalommal megrendezett emlékverseny. Stipan Dora negyedik helyezett volt a római olimpiai játékokon, tíz évig volt a jugoszláv birkózóválogatott tagja, és ezalatt minden világ- és Európa-bajnokságon az ötödik és a nyolcadik hely között végzett. Négyszeres országos bajnok volt. Később a szabadkai Spartacus fiatal birkózóinak edzőjeként sok-sok generációból nevelt ki sikeres sportolókat. Andrija Romić, alelnök, Spartacus Birkózó Klub, Szabadka: „Sok birkózót tanított birkózni, és utána hála Istennek elég sok olimpiai, európai és világbajnoki érme lett a Spartacusnak, ő az első edző, aki sok jó birkózót nevelt fel.”



Az 1999 és 2008 között született ifjú birkózók versenyeztek Szabadkán, összesen 132-en, 14 szerbiai klubból. Csupák Albert, Spartacus Birkózó Klub, Szabadka: „Azért választottam ezt a sportot, mert megtanít harcolni, az élet is egy nagy harc, és bátrabb is leszel, itt egyedül vagy a szőnyegen és saját magadnak kell megküzdeni.” Izgalmas meccsek zajlottak fiatal, de már tapasztalt, komoly eredményeket elért versenyzők részvételével. Vuković Mario, Hercules Birkózó Klub, Felsőhegy: „Múlt évben megnyertem az országos bajnokságot. Most kikaptam, nehéz ellenfél volt, de remélem, második leszek.” Öt korosztály 16 súlycsoportjában a délután folyamán osztják ki a legjobbaknak járó érmeket és serlegeket. A részletes eredményekről hétfőn a Pannon Rádió Harmadik félidő és a Pannon Televízió Sporthétfő című műsoraiban számolunk be.

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.