Ugrás a tartalomra

Súlylökésben és diszkoszvetésben is élmezőnyben van a magyarkanizsai Mészáros Zsóka

2023.06.19
13:51
2023.06.19
16:17
Forrás
Pannon RTV
Országos bajnok lett a hétvégén.

A magyarkanizsai Mészáros Zsóka országos bajnokként tért haza a hétvégén megtartott U14-es atlétikai versenyről. Zsóka súlylökésben a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg diszkoszvetésben a második helyet szerezte meg.

Sikeresen kvalifikálta magát Mészáros Zsóka a szerbiai országos bajnokságra. Az előző évben elért eredmény alapján tudott csak részt venni a hétvégén Kraljevóban megtartott versenyen, ahol több mint 200 sportoló vett részt. Súlylökésben 12 méter 91 centiméterrel az első helyen végzett, míg diszkoszvetésben 24 méteres dobással a második lett. „Nekem ez nagyon nagy sikerélmény, mert tavasszal kezdtünk el komolyabban foglalkozni a súlylökéssel, és azóta három métert fejlődtem. Nagyon jól esik, és nagyon örülök neki, mert mindenki, aki ezzel foglalkozik és munkát fektet bele, az nagyon örül neki.”

A magyarkanizsai Partizán Atlétika Klub közel negyvenéves fennállását ünnepli. Jelenleg több mint 40 tagja van, akik számos versenyen vesznek részt – emelte ki a klub elnöke, Mészáros Kornél. „Magyarkanizsán a dobásoknak nagy hagyománya van. Vannak nagyon nagy dobóink visszamenőleg is, és most is van felnőtt kalapácsvető országos helyezettünk, van gerelyhajítónk, Magyari Ákos, Berić Nikola, de visszamegyek 20, 30 évet, akkor is volt. Sőt idén a 40 éves évfordulónkat emlegetjük, akkor meg kell említeni Dencs Krisztiánt és a többieket.”

A magyarkanizsai Partizán Atlétika Klub célja továbbra is a sikeres szereplés a versenyeken. Azt is tervezik, hogy indítanak egy nyári dobóiskolát gyerekeknek.

Mészáros Zsóka
Mészáros Kornél

Most

11:52

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.