Ugrás a tartalomra

Svédország nyerte a férfi kézilabda Európa-bajnokságot

2022.01.30
20:22
2022.01.30
21:00
Forrás
MTI
A döntőben Spanyolországot győzték le. Két gólnál nagyobb különbség egyszer sem alakult ki a csapatok között. A győztes gólt Niclas Ekberg dobta időn túli büntetőből.

Svédország nyerte a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságot, miután 27-26-ra nyert az előző két kontinenstornán győztes Spanyolország ellen a vasárnapi budapesti döntőben.

A svédek hatodik alkalommal játszottak a kontinenstorna fináléjában, és egy vereség mellett ötödször győztek. A spanyoloknak ez volt a hetedik döntőjük, és két siker mellett az ötödik vereségük. A meccs legjobbja Palicka lett, aki 11 védéssel és egy góllal zárt. A túloldalon a veszprémi Rodrigo Corrales öt, Gonzalo Pérez de Vargas három védést mutatott be. A Telekom Veszprém spanyol jobbátlövője, Jorge Maqueda egyszer talált be.

A világbajnok Dánia nyerte a bronzérmet, mivel hosszabbítás után 35-32-re legyőzte az olimpiai címvédő Franciaországot a vasárnapi helyosztón, a budapesti MVM Dome-ban.  Dánia hetedik alkalommal nyert érmet Európa-bajnokságon. A mezőny legeredményesebb játékosa Jacob Holm volt tíz góllal. A meccs legjobbjának Kentin Mahét választották.

A torna gólkirálya az izlandi Ómar Ingi Magnússon lett, aki nyolc meccsen nyolcvan lövésből 59 alkalommal talált a hálóba.

 

Svédország
kézilabda Európa-bajnokság

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.