Ugrás a tartalomra

Szabadkai hegymászók a csúcson

2023.12.28
10:23
2023.12.28
15:54
Forrás
Pannon RTV
Az elmúlt év sikereit és eredményeit ünnepelték meg a szabadkai Spartacus Hegymászó Klub tagjai. A legtöbb kiemelkedő eredménnyel a fiatal korosztály büszkélkedhet idén, akiket a tagság közösen ünnepelt.

A sportklub jelenleg 232 tagot számlál, de folyamatosan bővül a szabadkai hegymászók száma.

Straka Andrea, elnök, Spartacus Hegymászó Klub, Szabadka: „Legismertebbek talán a sportmászók, akik már több mint tíz éve eredményesen versenyeznek, mind a Szerbiai Ligában, mind az Európai Bajnokságokon. Nagyon gyorsan felzárkóztak a tájfutók is, immár negyedik éve a mi klubunk adja a Junior elsőt, tehát Junior kategóriákban nyerik meg az országos bajnokságot, és Szerbiai Liga bajnokunk is van. Ami a tájfutókat, vagy hegyi tájfutókat illeti, velük is nagyon büszkélkedhetünk, hiszen a lányok és fiúk is országos elsők lettek az idén. A fiúk pedig meghívást kaptak a szerbiai válogatottba, és a válogatott színeiben Balkán bajnokok lettek.”

Spartacus Hegymászó Klub
Straka Andrea
Szabadka

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.