Ugrás a tartalomra

Szabadtüdős búvárversenyt tartottak Szabadkán

2022.04.30
16:51
2022.04.30
17:06
Forrás
Pannon RTV
A jelentkezők a szabadtüdős uszony nélküli, az egyuszonyos, valamint a kétuszonyos kategória közül választhattak.

Ismét szabadtüdős búvárversenyt tartottak Szabadkán. Több mint 30 benevezett úszó mérte össze ügyességét szombat délelőtt a sétaerdei medencében megrendezett búvárversenyen.

Három versenyszámban próbálhatták ki magukat sportolók szombaton a szabadkai sétaerdei medencében megrendezett búvárversenyen. Sopronyi András uszony nélküli kategóriában indult. „Azért jöttünk ide, mert imádunk ide járni, szeretjük Szabadkát, nagyon szeretjük a szabadkai szervezőket, a Milánnal nagyon jó viszonyt ápolunk és mindig jövünk, amikor lehet ide jönni, voltunk már itt edzésen és workshop felkészülésen és nagyon szeretünk ide járni.”

Szerbia mellett, Oroszországból, Magyarországról és Olaszországból is érkezett versenyző. Nenad Pavković a szabadkai Spartacus csapatát erősíti. Elmondása szerint koronavírus-fertőzés miatt egy hónapot kellett kihagynia, emiatt pedig a versenyre kevesebbet készült. „A személyes rekordom 200 méter uszonyok nélkül egy lélegzetvétellel, most pedig 150-et teljesítettem, de őszintén örülök és örülök, hogy nem történt semmi bonyodalom.”

A búvároknak a vízben három és fél percük van felkészülni és elegendő levegőt gyűjteni a merüléshez. Az idei versenyen is akadt azonban olyan személy, aki oxigén hiány miatt lett rosszul. Milan Pavković, szervező, Szabadka: „A víz alatt versenyzőnek folyamatosan egész idő alatt ollóznia kell, a fordulás helyén engedélyezett számára egy úgynevezett delfinmozgás végzése, ezen kívül a versenyzők a pálya oldalán jönnek a felszínre és ott végzik el a szabályoknak megfelelő lépéseket. A medence szélén ki tudnak menni, illetve akkor, ha a kiindulóponton vagy ha a fordulópontnál vannak.”

A szabadkai versenyen elért eredmény egyben kvalifikáció is a júniusban megrendezésre kerülő 12. Szabadtüdős búvár-világbajnokságra, amelynek a tavalyi évhez hasonlóan ismét Belgrád ad majd otthont.

Szabadtüdős búvárverseny
Milan Pavković
búvárok
Sopronyi András
Nenad Pavković

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.