Ugrás a tartalomra

Szalai Ádám Szabadkán

2023.11.29
21:21
2023.11.30
16:41
Forrás
Pannon RTV
Szalai Ádám labdarúgóval, a magyar válogatott korábbi csapatkapitányával találkozhattak a vajdasági fociszerelmesek. A beszélgetést a Pannon TV teljes egészében rögzítette, a felvételt csütörtökön 20:40-től sugározzuk.

Az idén nyáron visszavonult magyar labdarúgóval Kozma Zoltán, a Pannon RTV műsorigazgatója, a Közügyek műsorvezetője beszélgetett a szabadkai Városi Könyvtárban.

Hatalmas érdeklődés övezte Szalai Ádám Szabadkára látogatását. A Városi Könyvtár olvasóterme dugig megtelt a labdarúgás rajongóival.

Torma Dániel: „Én ezt reggel tudtam meg, az edzőnk írta le, és a suliból jöttem ide. Nagyon siettem és pont ideértem. Szóval nagyon örülök, hogy itt lehettem, és csodálatos, hogy még kérdezhettem is tőle.”

Csíkos Dávid: „Mondhatjuk példaképnek, egy remek focista volt, nagyon jó teljesítményt mutatott a karrierje során.”

Szalai Ádám pályafutása jelentős részét német klubcsapatoknál töltötte: 2010-ben került a Mainzhoz, majd szerepelt a Schalke 04, a Hoffenheim és a Hannover együttesében, mielőtt visszatért Mainzba. Utolsó klubja a svájci Basel volt. A magyar válogatottban 86-szor lépett pályára és 26 gólt szerzett.

A nemzeti együttessel szerepelt a 2016-os és a 2021-es Európa-bajnokságon, mindkettőn gólt is szerzett. Mint mondta, karrierje csúcspontjának a címeres mezben való szereplést tartja. „Nekem elsősorban sosem az volt a lényeg, hogy hány gólt rúgok a következő mérkőzésen vagy a következő héten, én rúgom a gólt vagy más rúgja a gólt. Az én feladatom mindig is az volt, hogy egy olyan közösséget, egy olyan csapatot hozzak létre a hozzáállásommal és az iránymutatással, ami sikeres lehet, és ez a mai napig így van, hogy nem sztárként tekintettem valakire, hanem sokkal inkább azért fociztam, és azért voltam csapatsportoló, mert csapatként vagyunk sztárok, és nem egyénként.”

A közönségtalálkozó a Vajdasági Magyar Szövetség szervezésében valósult meg.

A magyar labdarúgó válogatott sikere összeköti a magyar nemzetet, ezért is öröm, hogy vendégül láthatják Szalai Ádámot Vajdaságban - mondta a beszélgetést megnyitó beszédében dr. Pásztor Bálint, a VMSZ megbízott elnöke. „Annak örülünk, hogy immár zsinórban harmadszor a magyar válogatott kijutott az Európa bajnokságra. Az előző két Európa bajnokságon is az azokat megelőző selejtezőkön és barátságos mérkőzéseken azért szurkoltunk, hogy Szalai Ádám és mások is gólt rúgjanak, fejeljenek, tuszkoljanak, pöcköljenek, és tudjuk, hogy hogyan lehetne ezt még fokozni. Én csak annyit szeretnék mondani, hogy köszönöm szépen Szalai Ádámnak, hogy vállalta, hogy ebben a periódusban, ebben az időszakban, ellátogat hozzánk, és megosztja velünk a gondolatait. Isten hozott a fedélzeten, kapitány!”

A találkozót a Pannon TV teljes egészében rögzítette, a felvételt csütörtökön 20:40-től sugározzuk.

Szalai Ádám

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.