Ugrás a tartalomra

Szenzációs évet tudhat maga mögött az adai Potisje Karate Klub

2021.12.23
08:45
2021.12.23
17:44
Forrás
Pannon RTV
Bíznak abban, hogy a jövőben újra egyre népszerűbb sportág lesz a karate - hangzott el azon az évértékelő edzésbemutatón, amelyet tegnap szervezett az egyesület.

Több mint 60 Ada községi gyermek választotta szabadidős sportágának a szabadkezes japán harcművészetet, a karatét. Az edzéseket két helyen tartják meg a Tisza-menti községben. Hegedűs Bianka hat éve a klub tagja.

Hegedűs Bianka, Ada: „Voltam világkupán, vajdasági bajnokságon és kisebb versenyeken is már. Azért választottam ezt a sportot, mivel önvédelmet tanulok benne, és hogy formában tartsam magam.”

A fiatalok idén minden olyan célt teljesítettek, melyeket a klub követelményként határozott meg. Sikeresek voltak a karateversenyeken és a bajnokságokon, mindez pedig büszkeséggel tölti el a vezetőséget - mondta Aleksza András két danos mester.

Aleksza András, az adai Potisje Karate Klub edzője: „Kicsit kevesebb versenyen tudtunk részt venni, mint az előző években, de mondhatom azt, hogy meg vagyunk elégedve, mivel két versenyzőnk is eljutott a Vajdasági Bajnokságon és az Országos Bajnokságon keresztül, vagyis jogot nyertek arra, hogy részt vegyenek a szerbiai válogatottal egy világkupán.”

Az 1978-ban alakult, majd 1998-ban hivatalos klubbá minősített adai Potisje Karate Klub a shotokan karate stílus oktatásával és népszerűsítésével foglalkozik, az óvodásoktól egészen a felnőtt korosztályig.

Dimitrije Halgašev, a klub elnöke: „A klubnak két részlege van, Adán és Moholon. Adán András, Moholon pedig Beáta az edző. Edzések háromszor vannak hetente. Minden sportnak megvan a saját jó oldala. A karatéval javul a gyerekek motorikus képessége, küzdőkészsége és a csapatszellem is.”

Az elnök hozzátette, bíznak abban, hogy az elmúlt években kissé háttérbe szorult sportág, ahogyan idén, úgy a következő időszakban is megkapja a megérdemelt támogatást. Hangsúlyozta, a klub tagjai a karatét, mint önvédelmi rendszert, harcművészetet és egészségmegőrző tevékenységet űzik, szem előtt tartva annak hagyományos értékeit.

karate
Ada
Potisje Karate Klub

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.