Ugrás a tartalomra

Szerbia és Magyarország egy csoportba került a férfi kézilabda Eb-n

2023.05.10
20:56
Forrás
MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott Izlanddal, Szerbiával és Montenegróval került azonos csoportba a januári, németországi Európa-bajnokság szerdai sorsolásán.

A düsseldorfi eseményen elhangzott, hogy a magyar érdekeltségű C csoportnak München ad otthont.

A magyar csapat öt győzelemmel és egy vereséggel csoportelsőként jutott tovább a selejtezőből, ezért a sorsoláson a második kalapban szerepelt, és végül a hat közül a legkiegyensúlyozottabb négyesbe került.

A tornára január 10. és 28. között kerül sor. A csoportok első két-két helyezettje jut a középdöntőbe, ahova magával viszi a másik továbbjutó csapat elleni eredményét. A középdöntő-csoportoknak Köln (A-B-C-ág) és Hamburg (D-E-F-ág) ad otthont, az elődöntőket, a helyosztókat és a döntőt pedig Kölnben játsszák.

Ez lesz a 16. férfi kontinenstorna, és a 14., amelyen a magyar válogatott is részt vesz. Eddigi legjobb eredménye az 1998-as hatodik helyezés, a legrosszabb pedig a legutóbbi, tavaly januári 15. hely.

A magyarok a három ellenfelük közül legutóbb Izlanddal találkoztak: a januári világbajnokságon az északi szigetország legjobbjai hat góllal is vezettek, végül azonban Lékai Mátéék győztek 30-28-ra.

    A csoportbeosztás:
A csoport (Düsseldorf, Berlin): Németország, Franciaország, Észak-Macedónia, Svájc
B csoport (Mannheim): Horvátország, Spanyolország, Ausztria, Románia
C csoport (München): Izland, Magyarország, Szerbia, Montenegró
D csoport (Berlin): Norvégia, Szlovénia, Lengyelország, Feröer-szigetek
E csoport (Mannheim): Svédország, Hollandia, Bosznia-Hercegovina, Georgia
F csoport (München): Dánia, Portugália, Csehország, Görögország

férfi kézilabda
Európa-bajnokság

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.