Ugrás a tartalomra

Szerbia nyerte a Stevan Vilotić-Ćele emléktornát

2023.09.13
10:46
2023.09.13
16:06
Forrás
Pannon RTV
Szerbia U19-es válogatottja nyerte az idei Stevan Vilotić-Ćele emléktornát. Igaz az utolsó mérkőzésüket 1:0-ra elveszítették Franciaország ellen, de összesítésben ők teljesítettek jobban.

A 29. alkalommal megszervezett tornán a házigazda mellett Franciaország, Magyarország és Montenegró vett részt. A magyarok összesítésben a negyedikek, a franciák a harmadikak, a montenegróiak pedig a második helyen végeztek.

Az első félidőben a szerbiai válogatott több veszélyes helyeztet is kialakított, azonban egyiket sem tudta gólra váltani. A francia csapat szinte alig jutott labdához az első játékrészben. Gól nélkül ment szünetre a két csapat.

A második félidőben a franciák sokkal veszélyesebben játszottak, több helyzetet alakítottak ki, és végül a 60. percben be is találtak a kapuba. Noah Lahmadinak sikerült gólt lőnie. Ezzel megszerezte a győzelmet.

A Stevan Vilotić-Ćele emléktornát végül összesítésben a szerb válogatott nyerte. Második lett Montenegró, harmadik Franciaország, negyedik pedig Magyarország.

Aleksandar Stanković, csapatkapitány, Szerbia: „Szerintem kiváló tornát játszottunk. Sajnáljuk, hogy ezt, az utolsó meccset elveszítettük. Hiányzik a harmadik győzelem, de ez van. Nyertünk, és ez fontos.”

A tornát a futball legenda, Stevan Vilotić emlékének állítják, aki jelentős eredményeket ért el a fiatal korosztályok edzésében és nevelésében.

Dejan Vuković, a Szabadkai Sportszövetség főtitkára: „Nagyon fontos, hogy ilyen torna van Szabadkán. Az a szép, hogy a 29 tornából 28 volt Szabadkán, csak egy volt Šabacon. Nagyon nagy emberről van szó. Ćele Vilotić, aki fiatal futballistákkal dolgozott, és nagyon jó végezte a munkáját.”

Az emléktornán kiosztották a legjobb kapusnak, a legjobb góllövőnek, a legjobb játékosnak, a legjobb edzőnek, és a legtehetségesebb játékosnak járó díjakat is. A legjobb kapusnak járó díjat a Szerbia színeiben játszó Luka Lijeskić, a legjobb góllövőnek járó díjat a montenegrói Stefan Golubović, a legjobb játékosnak járó díjat a szintén szerb Aleksandar Stanković, a legtehetségesebb játékosnak járó díjat pedig a szerb válogatott játékosa, Kosta Nedeljković érdemelte ki. A díjakat Svetlana Vučić Vilotić, Stevan Vilotić lánya adta át a fiatal focistáknak.

Svetlana Vučić Vilotić, Stevan Vilotić lánya: „Minden évben új tehetségek érkeznek, láthatjuk, hol tartunk Európában. Olyan erős csapatokkal mérjük össze az erőnket, mint például Franciaország. Tavaly Portugália volt itt. Nagyon elégedettek vagyunk, hogy ezt a tornát megtartják, és hogy Szerbia tehetségei részt vesznek a tornán.”

A mérkőzések egyébként négy helyszínen zajlottak. Szabadkán, Zentán, Topolyán és Kúlán.

Stevan Vilotić
Ćele
Stevan Vilotić-Ćele
Stevan Vilotić-Ćele emléktorna

Most

09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.
07:36

Pénteken lesz hűvösebb

Május második napján, csütörtökön változóan felhős égboltra számíthatunk. Változékony idő lesz, elszórtan esővel, zivatarral.
20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.