Ugrás a tartalomra

Szerbia válogatottja ott lesz a kosárlabda világbajnokságon

2023.02.28
07:48
Forrás
Pannon RTV
A szerb válogatott a selejtezők utolsó körében Nagy-Britannia válogatottját győzte le Belgrádban, ezzel pedig biztosította a részvételét az augusztusban kezdődő világbajnokságon.

Svetislav Pešić csapata 101-83-ra nyerte a mérkőzést. A szerb csapatban 5 játékosa is legalább 12 ponttal zárta a párharcot. Közülük a legeredményesebb Aleksa Avramović volt, aki a pályán töltött 24 perc alatt 20 pontot szerzett. Szerbia a selejtezők során 16 pontot szerzett és Lettország mögött a csoport második helyén végzet, de megelőzte a görög és török válogatottat is.

A kosárlabda világbajnokságot, mely házigazdái Japán, a Fülöp-szigetek és Indonézia augusztus 25-én kezdődik.

szerb kosárlabda válogatott

Most

12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.