Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Payeta Maurice

A szerbiai búvárválogatott tagjai a vb-re készülnek Szabadkán

2021.06.13
17:31
2021.06.13
20:34
Forrás
Pannon RTV
A világbajnokságot június 21-e és 27-e között tartják Belgrádban, amelyre 30 ország 140 búvára érkezik.

A szabadkai Nenad Pavković 10 éve foglalkozik a sportággal. „Mint minden versenyző a legjobb eredményekre számítok. Nyolc hónapja készülök a versenyre, ezért úgy gondolom minden jól fog alakulni, most várjuk, hogy elkezdődjön a verseny, és majd meglátjuk hogyan alakul.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A versenyzők elmondták, a legnagyobb riválisuknak a horvát és az olasz búvárokat tartják. Dušan Mihajlović: „Elsősorban egyénileg edzettünk, elkülönülve, most pedig először gyűltünk össze, hogy megosszuk egymással tapasztalatainkat, csapatépítést tartunk, hogy egy erős csapatot alkossunk.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A csapat vezetői köszönetet mondtak a szabadkai önkormányzatnak és a Spartacus Búvárklubnak, amiért lehetővé tették számukra az észak-bácskai városban való felkészülést. Milan Pavković, elnök, Spartacus Búvárklub: „Az utolsó pillanatban mindent sikerült megszervezni, ezek most az utolsó simítások, igazodunk a megváltoztatott előírásokhoz.”

Pannon RTV/Payeta Maurice

A szerbiai csapat bizakodva vág neki a világbajnokságnak. Dragan Perašević, a szerb búvárválogatott szövetségi kapitánya: „Korrekt eredményeket várok. A mostani csapatban három nemzeti rekorddöntőnk van, aminek köszönhetően van esélyünk küzdeni valamely éremért.”

Szerbiából 2 női és 6 férfi búvár vesz majd részt a világbajnokságon.

búvárkodás
válogatott
világbajnokság

Most

Népszerű