Ugrás a tartalomra

Szerda este ismét fellobbant a láng Rio de Janeiróban

2016.09.07
17:44
Fellobbant a láng, elkezdődött a paralimpia Rio de Janeiróban
Fellobbant a láng, elkezdődött a paralimpia Rio de Janeiróban. A jeles sporteseményen 165 ország – Oroszországot az államilag irányított doppingolás gyanúja miatt kizárták – több mint 4000 sportolója verseng majd 22 sportágban. A különböző kategóriák miatt 528-szor tartanak majd eredményhirdetést. Szerbiából 16 sportoló jutott ki, míg a magyar színeket 43 résztvevő képviseli. A parakajak és a triatlon először szerepel majd a programban. A testi fogyatékosok seregszemléjét 1988 előtt „Fáklyás Játékoknak” hívták, és nem volt kötelező az olimpia helyszínén megrendezni. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság megállapodása után 1988-tól nevezik az eseményt paralimpiának, és azóta mindig az olimpia helyszínén bonyolítják le – a téli játékok esetében 1992-től. A sportesemény szeptember 18-ig tart. (nemzetisport.hu)

Kezdődik a Paralimpia

2016.09.07.

Ma indul a Paralimpia a brazíliai Rio de Janeiróban. A megnyitó közép-európai idő szerint 23 óra 15 perckor kezdődik a Maracana Stadionban. 65 ország több mint 4000 sportolója verseng majd 22 sportágban. A különböző kategóriák miatt 528-szor tartanak majd eredményhirdetést. A parakajak és a triatlon először szerepel a programban. A magyar színeket 43-an képviselik, Szerbiát pedig 16-an. A Paralimpia szeptember 18-áig tart.
paralimpia
Rio de Janeiro
nyitóceremónia

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.