Ugrás a tartalomra

Szezonnyitó versenyt tartottak a szabadkai lóversenypályán (videó)

2017.04.23
20:04
Az idei szezon első ügető versenyét tartották vasárnap délután Szabadkán
Az idei szezon első ügető versenyét tartották vasárnap délután Szabadkán. A hűvös és szeles időjárás ellenére csaknem ezren voltak kíváncsiak a környék leggyorsabb lovaira.   Nyolc kategóriában összesen 72 ló és hajtója mérte össze erejét vasárnap délután a szabadkai lóversenypályán. Az ügetősport kedvelői izgalmas és fordulatos versenyeket láthattak. A nap második legerősebb futamán a csantavéri Veréb Andor Pitta Jet nevű lovával a harmadik helyen futott be. Veréb Andor, hajtó: „A lóval meg vagyok elégedve. Az idei év első versenyén harmadik helyezést értem el 16,5-ös idővel. A szezon közepén szoktak a lovak ilyen időt menni, úgyhogy nagyon meg vagyok elégedve a lovammal.” loverseny 1-S Az ügetőverseny hetedik és egyben legerősebb futamában a környék leggyorsabb és legértékesebb lovai futottak. A célvonalon elsőként Rincope Jet és hajtója, Goran Zolnaji haladt át. A sikert hosszú felkészülés előzte meg. Goran Zolnaji, hajtó: „Dolgozik minden nap. Muszáj, mert olyan karakter, hogy ha nem megy ki, akkor bolondságot csinál és valami történik a lábával, ezért minden nap megy sétálni, vagy dolgozik, de minden nap be van fogva.”



Rincope Jet tulajdonosa örül a szabadkai győzelemnek, hiszen Olaszországból vásárolt lova hosszú betegségből felépülve tudott futamot nyerni. Kucor Csaba, tulajdonos: „A 24 órából tizenötöt a lóval töltök. Egy ilyen lovat etetgetni kell. Nem etetni, etetgetni. Ápolni kell, melegíteni és hűteni kell a lábát, vitamint adni. Megvan, hogy mit és mikor. Megvan, hogy mikor milyen tápot kap, akkor az edzés, ami naponta kétszer megy. A betegsége miatt csak lassan lehetett vele edzeni, és ezért kell naponta kétszer csinálni, és tényleg sok időt töltök vele, mert én azt mondom, hogy ha a ló nem is gyors, de szép legyen.” loverseny 2-S A szervezők elégedettek a szezonnyitóval. Miodrag Zagorac, elnök, Bácska Lovas Klub: „Szemmel láthatóan kiváló eredmények születtek. Mindenki várta már, hogy elkezdődjön az idény. A lovak jó formában vannak és örömmel tölt el bennünket, hogy ilyen jó eredményeket érnek el. Szabadkán legközelebb május 28-án rendeznek ügetőversenyt.
Szabadka
ügetőverseny

Most

13:46, Frissítve: 13:56

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.
12:54, Frissítve: 13:09

Biztonságosan két keréken

A biztonságos kerékpáros közlekedésre, valamint a biciklis sport népszerűsítésére hívták fel a figyelmet Szabadka főterén. A Figyelj, hogy lássanak, közlekedj kerékpárral megnevezésű program során általános iskolás gyerekek vehettek részt.
12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.