Ugrás a tartalomra

Szombaton kezdődik a birkózó-világbajnokság Belgrádban

2023.09.14
14:36
2023.09.14
14:44
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Szerbiát húsz versenyző képviseli, köztük a vajdasági Nemes fivérek is, Nemes Máté és Nemes Viktor.

A viadalon összesen 1150 versenyző vesz részt 99 országból. Az érmek mellett minden súlycsoportban az első 5 helyezett kvótát szerez a jövő évi párizsi olimpiára. Legendás birkózók népszerűsítik a belgrádi világbajnokságot: Mijaín López kubai birkózó, ötszörös világbajnok és sorozatban négyszeres olimpiai bajnok, a német Frank Stäbler és Davor Štefanek olimpiai bajnok. Ők hárman nyilvános edzést is tartanak pénteken a Köztársaság téren Belgrádban. A birkózó-világbajnokságot szeptember 16-a és 24-e között rendezik meg a szerb fővárosban.

birkózó világbajnokság
Nemes Máté
Nemes Viktor

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.