Ugrás a tartalomra

Szombaton rajtol a vizes világbajnokság

2022.06.17
11:09
2022.06.17
11:16
Forrás
hirado.hu
Rajtol az év sporteseménye, újra Magyarországon a vizes sportok szerelmeseinek a szeme.

Öt év után ismét Magyarország ad otthont a vizes világbajnokságnak június 18. és július 3. között. Budapest mellett három vidéki város, Debrecen, Sopron és Szeged lesz a házigazdája az év legnagyobb magyarországi sporteseményének. Az úszóversenyeket az első héten, június 18. és 25. között rendezik a Duna Arénában.

A versenyek a műúszás selejtezőivel már ma elkezdődnek, a nyitóünnepségre szombaton kerül sor, ekkor kezdődnek az úszóprogramok is. Női pólósaink hétfőn, a férfiak pedig kedden szállnak először vízbe.

A rendezvénynek Budapest mellett, Debrecen, Sopron és Szeged ad otthont. A nyílt vízi úszás számait pedig Budakalászon, a Lupa-tónál tartják. A legfrissebb adatok szerint 191 ország jelezte részvételét az év legnagyobb magyarországi sporteseményére. Oroszország és Fehéroroszország versenyzői viszont nem indulhatnak.

A szombattól szombatig tartó úszóversenyek előfutamai június 18-án reggel 9 órától kezdődnek, a középdöntők és a finálék pedig 18 órakor kezdődnek. Akárcsak 2017-ben, most is lesz szurkolói zóna. Akinek nem sikerül jegyet váltani, az élőben is szurkolhat majd a Margitszigeten, ahol több mint 50 ezer embert várnak a 17 nap alatt.

Öt éve a magyar csapat két arannyal (Hosszú Katinka), öt ezüsttel és két bronzzal zárta a tornát. A szervezők bíznak benne, hogy akárcsak 2017-ben, idén is magas színvonalú világbajnokságot rendezhet Magyarország.

FINA
vizes vb
vizes sport

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.
18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.