Ugrás a tartalomra

Time: LeBron James az év sportolója

2020.12.11
14:23
Forrás
MTI
Az amerikai Time magazin a sztárkosárlabdázót, LeBron Jamest választotta az év sportolójának. A 36 éves sportoló bajnoki címig vezette a Los Angeles Lakerst az észak-amerikai kosárlabda bajnokságban.

A döntősorozatban pedig a legértékesebb játékosnak választották meg. "James király” a rasszizmus elleni küzdelem és az egyenjogúság egyik élharcosa – fogalmazott a hétszeres Formula–1-es világbajnok Lewis Hamilton a magazinnak nyilatkozva. Amikor átnéztem a nagy vízen és láttam egy élsportolót, aki hasonló célokért küzd, mint én, akkor tudtam, hogy oké, nem vagyok egyedül – mondta a 35 esztendős brit autóversenyző, aki a Black Lives Matter mozgalom egyik fő szószólója. Az amerikai nyílt teniszbajnokság női versenyének idei győztese, Oszaka Naomi azt mondta Jamesről, hogy „nem csak az egyik legjobb játékos, de a legfontosabb hang is a sportban”. 

Time magazin
LeBron James

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.