Ugrás a tartalomra

Többször is esett, bedagadt a szája, de még mindig versenyben van Saghmeister

2023.01.05
09:22
2023.01.05
17:44
Forrás
Pannon RTV
Több nagy bukása is volt, de továbbra is versenyben van a Dakaron Saghmeister Gábor. A szabadkai versenyző és motorja is könnyebben megsérült, de ennek ellenére folytatni tudja a küzdelmet Szaúd-Arábiában.

A legutóbbi szakaszt Saghmeister a 113. helyen fejezte be, összetettben pedig feljött a 108. helyre.

A romániai Gyenes Emanuel is versenyben van a kétkerekűek között, ő összetettben a 32. helyen áll.

A magyarországi kamionos csapat is jól megy, Kovács Miklósék négy szakaszt követően a 18. helyen állnak.

Saghmeister Gábor ezúttal is sötétben ért célba a Dakaron.

„Mindjárt a 8. kilométernél egy nagyot buktam. Össze tudtam szedni magam, kellett egy pár perc, mire észhez tértem. Jól megütöttem a számat, de hát ez csak kevesebb probléma. Utána azonban volt egy komoly probléma, amikor egy 4x4-es crossautó elsurrant mellettem, és megakasztotta a kipufogómat és lerántott a motoról. Ez olyan 50-60 kilométer per órás sebességnél történt. Nagyon mélyek a vágányok, és a vágányokból nem lehet olyan könnyen a kétkerekű motorral kilépni, és ott bent motoroztam a vágányban. Volt egy jó tempóm és ott akart elkerülni. Hallottam, hogy kürtölt, de visszacsúszott az én vágányomba és megakasztotta a kipufogómat, a lábtartómat és lerántott a motorról."

Saghmeister Gábor
Dakar-rali

Most

13:57, Frissítve: 14:32

Fülemülék éjszakája Topolyán

Topolyán egy kellemes esti séta mellett ismerkedhettek meg az érdeklődők a környezetünkben élő madarak, kiváltképp a fülemüle hímek énekével.
13:30, Frissítve: 13:52

„Szabadkán megvagyunk!”

A szükséges ezer helyett 1478 aláírást gyűjtött a Vajdasági Magyar Szövetség Szabadkán, a lista indulásához az önkormányzati választásokon - tette közzé közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.