Ugrás a tartalomra

Torontálvásárhelyen aktív a sportélet

2020.02.06
14:13
2020.02.09
17:05
Forrás
Pannon RTV
A Spartacus Tekeklub folyamatosan sikeresen szerepel a különböző versenyeken. A csapatban világhírű játékosok is kinevelődtek.

A torontálvásárhelyi klub vezetősége, a játékosok és a szurkolók egyaránt igyekszenek a nehézségek ellenére is fenntartani a klubot és minél több fiatalt toborozni a tekézők soraiba. A tapasztalt, magabiztos játékosok sokat jelentenek egy csapatban, mondta Balogh Attila a Spartacus Tekeklub játékosa: „Jó érzés, sokat jelent, mert könnyebb a mérkőzéseken is a részvétel is, önbizalmat is ad a mérkőzésen, amikor tudjuk, hogy megbízható csapattársunk van a csapatban.”

A Szegeden megtartott 18. BB Mentor-kupa nemzetközi tekeversenyen a világ legjobbjai vesznek részt. Idén ötödik alkalommal voltak ott a torontálvásárhelyi Spartacus tekézői is. Mohácsi Gyula harmadszor vett részt ezen a versenyen. Felnőtt kategóriában az 52 játékos közül a második helyen végzett. 47 éves sportpályafutása alatt több kiváló eredményt elért már: „Mi olyan barátságot kötöttünk a ‘79-80-as években, ami, én azt hiszem, Jugoszláviában nem volt. Ez a barátság hozta ezeket a nagy eredményeket is, mert mi egy kis faluból származtunk, és ahol megjelentünk, mindenütt olyan eredményeket értünk el, amivel még a mai napig is ritkán büszkélkedhet valaki .”

Most is úgy szereti ezt a sportot, mint amikor elkezdte fiatal korában, és addig fogja űzni, amíg az egészségi állapota megengedi, mondta Mohácsi Gyula.

teke
tekepálya
Torontálvásárhely

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.