Ugrás a tartalomra

Történelmi meccset játszik a TSC Portugáliában

2023.08.08
18:00
2023.08.08
23:01
Forrás
Pannon RTV
A TSC labdarúgó csapata a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében a Braga otthonában játszik. A vajdasági klub játékosai hétfőn már a meccs helyszínén edzettek, a csapatot a Pannon RTV stábja is elkísérte az összecsapásra.

Jó hangulatban telt a topolyai játékosok edzése a Braga stadionjában hétfőn este. A TSC játékosai tisztában vannak vele, hogy a párharc esélyesei a portugálok, de ennek ellenére nem érkeztek fehér zászlóval, és mindenképpen szeretnének meglepetést okozni - mondta Sós Bence, aki nemrégiben igazolt Debrecenből Topolyára.

Sós Bence, labdarúgó, TSC: „Tudjuk, hogy ennek a mérkőzésnek nem mi vagyunk feltétlen az esélyesei, de mi nem turistának jöttünk ide, nem adjuk könnyen a bőrünket, szeretnénk továbbjutni, nyilván ez a cél, szeretnénk bejutni a BL-be. Azt gondolom, hogy eléggé felkészült a csapat, kielemeztük a játékukat, próbáljuk a gyenge pontjaikat megtalálni. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég.”

A TSC jól rajtolt a szerbiai labdarúgó élvonal idei kiírásában, a nyitó körben három gólt lőtt a belgrádi Partizánnak, majd a niši Radnički vendégeként is ugyanennyiszer talált be a kapuba. A topolyaiak vezérigazgatója, Palágyi Szabolcs abban bízik, hogy Portugáliában is eredményes focit játszik majd a csapat.

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Mi mindenképpen szeretnénk úgy játszani, ahogy a bajnoki mérkőzéseinket játsszuk, tehát támadó focit. Persze tudjuk, hogy ki van a pálya másik oldalán, egy nagyon komoly csapat, amely a portugál bajnokságban a harmadik helyen végzett az előző idényben. Mindenféleképpen egy olyan csapat, amely a sztárcsapatok ellen megmutatta Európában, hogy milyen játékot játszanak. Szerintem egy nagyon érdekes mérkőzés lesz, amelyben mindkét csapat hasonló játékot fog produkálni.”

A TSC-nek pedig plusz motivációból sem lesz hiánya - hiszen a portugáliai vendégszereplésen a csapatot mintegy 40-50 vajdasági szurkoló fogja buzdítani. A Braga és a TSC összecsapása közép-európai idő szerint kedd este 9 órakor kezdődik.

Portugália
Braga
Bajnokok Ligája
selejtezőkör

Most

14:39, Frissítve: 14:44

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk. A lakhatási kiadások a legmagasabbak. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.
12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.