Ugrás a tartalomra

Történelmi siker! Kivívta az európai csoportkört a TSC!

2023.05.22
15:02
2023.11.26
17:21
Forrás
Pannon RTV
A TSC saját pályájáról söpörte le a Novi Pazart 4:1-re a Szuperliga utolsó előtti fordulójában. Az utolsó körben a Bajnokok Ligája selejtezője a tét.

A találat nélküli első félidő után a második játékrészben rákapcsoltak a topolyaiak, a gólözönt Petrović indította el az 53. percben, majd kétszer is a kapuba talált Ratkov. Végül a kegyelemdöfést Vukić adta a 78. percben. Az utolsó percekben a Novi Pazarnak már csak szépítésre futotta Nikčević büntetője révén.

A Čukarički mérkőzése szintén este 9 órakor kezdődött, 1:1-es döntetlent játszottak a Voždovaccal.

Az utolsó fordulóban a Vojvodinát látja vendégül a TSC, a Čukarički pedig a Radnički 1923-at. A Bajnokok Ligája selejtezője lesz a tét. A TSC-nek a döntetlen is elég ahhoz, hogy a második helyen maradjon és a BL-selejtezőbe kerüljön.

Ma korábban a Vojvodina és a Partizan nem bírtak egymással, 2:2-es döntetlent játszottak Újvidéken a szerbiai labdarúgó Szuperliga 36. fordulójában. Mivel a Partizan nem nyert, így már korábban biztossá vált, hogy a TSC a bajnokságban nem végezhet a harmadiktól rosszabb helyen, így őszre biztosan részt vesz az egyik európai kupasorozat csoportkörében.

A tabella első helyén továbbra is a Crvena zvezda áll, a második a TSC, a harmadik a Čukarički, a negyedik a Partizan, az ötödik pedig a Vojvodina.

Palágyi Szabolcs, vezérigazgató, TSC: „Elég lesz nekünk a döntetlen is, de úgy érzem, hogy ebben a csapatban megvan az a tartás, az az erő, az a tudás, hogy saját közönség előtt egy nagyon jó mérkőzést tudjon produkálni, és eredményes mérkőzést. Az egész bajnokság alatt, ahogy játszottunk, amilyen jó játékot mutattunk, amilyen eredményes játékot mutattunk, ennek a végén meglegyen ennek a gyümölcse, és szerintem ez a csapat, ez a generáció megérdemli. Ez az egy nap szünet után következik már az előkészület a Vojvodina elleni mérkőzésre, ami számunkra egy nagyon fontos mérkőzés lesz, de egyben gondolom, hogy a szurkolóink, a támogatóink, a nézőink számára egy igazi fesztivál, amelyet mindenféleképpen szeretnénk megnyerni.”

Novi Pazar
Čukarički
Voždovac
Vojvodina
Partizan
TSC

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.