Ugrás a tartalomra

Tour De Fruška – futva vagy két-, három- és négy keréken

2023.09.23
15:45
2023.09.23
17:39
Forrás
Pannon RTV
Elstartolt a Tour De Fruška sportrendezvény. Az őszi versenyt második alkalommal rendezték meg Szerémségben, Rednek településen.

Kicsik és nagyok egyaránt részt vettek a két napos sport rendezvényen. A legkisebbek akadálypályákon vehettek részt, valamint lábbal tolós kerékpárokkal is versenybe szállhattak. 

A rendezvény első napján a terepfutáson volt a hangsúly, amely egyedülálló módon ötvözi a futás izgalmát a természet közelségével.

Jelena Dudvarski, Pétervárad: „Egy ideje már futok, és most új kihívást jelent a pálya, mert egyenetlen terepen fel-alá futni nem ugyanaz, mint amikor kimegyünk a Duna melletti ösvényre. A személyes határaim kitolása az oka annak, hogy jelentkeztem.”

A futóversenyre nagy volt az érdeklődés, közel 400 jelentkeztek, hogy megbirkózzanak a hegyvidékes terep kihívásaival valamint élvezzék a természet szépségét. A verseny legidősebb résztvevője a közel 90 éves belgrádi Vlado bácsi volt.  

Vlada Stevanović, Belgrád:  

„- Hegyi versenyeken is futok, így párszor elmegyek ilyen versenyekre is.  

- Mennyire része a futás az életének?  

- Nos, több mint 34 éve futok, de csak 55 évesen kezdtem.” 

A szervezők idén 7 és 15 kilométeres pályát kínáltak fel a futók számára. A rendezvényt Olivera Jevtić, maratonfutó versenyző nyitotta meg, aki maga is elvolt varázsolva Fruska gora ösvényeivel és szépségeivel: „Sajnálom, hogy korábban nem tudtam erről a gyönyörű Fruška goráról, mert minden bizonnyal itt végeztem volna a felkészülésemet a nagy csúcsversenyekre, bár ki tudja, sosem lehet tudni, talán ez a következő versenyeim kezdete.”

A rendezvény második napján kerékpárversenyre kerül sor, 55 és 110 kilométeres hosszban. A verseny után pedig előadást tartanak a kerékpársport fejlődéséről a régióban.

Ivan Arpaš, a rendezvény igazgatója: „Holnap országúti versenyt tartunk. Az országúti versenyen 330 országúti versenyző vesz részt, amivel Szerbia legnagyobb rendezvényévé válunk.”

A Tour De Fruška esemény sport- és rekreációs jellegű rendezvény a sportkedvelők számára, amely ötvözi a természetet, az egészséges életmódot, valamint bemutatja Fruška gora szépségeit és turisztikai lehetőségeit.

Tour de Fruška
futás
kerékpár

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.