Ugrás a tartalomra

Továbbra sincs helyszíne a csütörtöki bolgár-magyar mérkőzésnek

2023.11.14
07:48
2023.11.14
07:57
Forrás
Nemzeti Sport
A mérkőzést csütörtökön kellene lejátszaniuk a csapatoknak, de a szappanoperába illő történet tovább bonyolódik.

Továbbra sincs döntés a bolgár-magyar Eb-selejtező helyszínét illetően. Az egész azzal kezdődött, hogy a Bulgária Labdarúgó-szövetsége (BFSZ) módosította a mérkőzés időpontját és helyszínét, mivel a bolgár szurkolók tüntetést szerveznek a szövetség ellen. A tervek szerint egyébként szurkolók nem vehettek volna részt a meccsen.

Szófia után Plovdiv lett volna a következő helyszín, de az ottani stadionon zajló felújítási munkálatok miatt az nem bizonyult elfogadható megoldásnak. Most a BFSZ Kardzsaliba, az Arda Arénába vinné a mérkőzést. Azonban ezzel a helyszínnel is gondok vannak, mivel a stadion nem felel meg az UEFA előírásainak – több szempontból sem. Vészhelyzeti esetben viszont meg lehetne szervezni az említett helyszínen, azonban erről az UEFA dönt. A kérdés most az, hogy az UEFA elfogadja-e vészhelyzetnek, hogy az egész kalamajka abból indult, hogy a BFSZ nem akarta a saját szurkolóit beengedni a találkozóra Szófiában.

Európa bajnokság
Eb-selejtező
futball Európa-bajnokság

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.