Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Bognár Róbert

TTT íjászverseny Temerinben

2021.09.05
13:25
2021.09.05
17:42
Forrás
Pannon RTV
Idén mintegy ötven versenyző jelent meg a TTT íjászversenyen a temerini Kastélyparkban. A negyedik alkalommal megszervezett versenyen az íjászok több kategóriában mérték össze tudásukat, íjtól, kortól, és nemtől függően.

Az egyik különlegesség, hogy saját készítésű íjakkal is lehetett jelentkezni.

A bajmoki Keresztes Valentin volt az íjászverseny egyik legfiatalabb résztvevője. Csupaszíjjal versenyzett a mini kategóriában. Fiatal kora ellenére már nagy versenytapasztalata van.

„Volt négyszázhetvennyolc pontom is, volt háromszáz is, volt kétszáz is, meg volt száz is.”

A bajsai Tölgyesi Zsanett már meg sem tudja számolni, hány versenyen vett részt, ezért nem izgult a mai verseny előtt sem.

„Öt éve íjászkodom. Az a szép benne, hogy a legtöbb esetben természetben van, meg hogy felfedezheted vele a világot.”

Plahi Attila aktív tagja a Bajmoki Íjászklubnak. Sajnos, egyre kevesebben érdeklődnek az íjászat iránt – panaszolta.

„Az utóbbi időben az íjászok száma elég jól lecsökkent, ami az aktív versenyzőket illeti, mivel ezek ilyen „öröm íjászversenyek”, szóval itt nincs semmilyen szövetségi pontokról vagy bármi ilyenről szó, ez inkább a barátkozásról szól, ilyen baráti hangulatú versenynek mondanám.”

A TTT az egyetlen magánszemélyek által szervezett íjászverseny Szerbiában. Néhány éve több mint százharminc versenyző jelentkezett, idén pedig nagyjából ötvenen jöttek el. A versenyzőket íjfajtától, kortól és nemtől függően sorolták különböző kategóriákba. Tradicionális íj, hosszúíj, vadászreflex, csupaszíj, és csigásíj kategória is volt.

Kabács Antal, a temerini TTT íjászverseny szervezője: „Ezen a versenyen egyedüliként az országban saját gyártású, tehát ilyen házi készítésű íjak kategóriában is lehet indulni, a felsorolt kategóriákon kívül.”

A verseny a temerini Kastélyparkban volt. Tizenkét állomáshelyen az állatok képeit vadászták le.

íjászverseny
Temerin

Most

16:49, Frissítve: 18:38

Gyerekfesztivál Magyarkanizsán

Több mint 300 gyerek vett részt a 15. Gyerekfesztiválon a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola szervezésében. A gyerekek több kategóriában léptek színpadra, de ez mellett barátkoztak és közös játékokban is részt vettek.

Népszerű

Narancssárga riasztás van érvényben egész Vajdaságban

Jön a rossz idő – figyelmeztet a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet. Vajdaságban és Közép-Szerbia egyes részein narancsriasztás van érvényben. A hétvégéig és a jövő hét első felében folytatódik a változékony időjárás, záporokkal, zivatarral.