Ugrás a tartalomra

U20-as atlétikai Eb - Magyar arany, ezüst és bronz

2023.08.09
21:29
2023.08.10
17:25
Forrás
Pannon RTV
Három magyar versenyző nyert érmet szerdán a jeruzsálemi U20-as atlétikai Európa-bajnokság második döntős napján.

Győzött a gerelyhajító Herczeg György, második lett 200 méteres síkfutásban Sulyán Alexa, és harmadikként zárt a kalapácsvető Csekő Miklós.

A magyar bajnok Herczeg, az FTC versenyzője, aki július 26-án 84,98 méteres országos csúccsal nyert Kismartonban, közel 80 méteres kísérlettel, 79,45-tel lett első. Csak a 78,07-tel egyéni csúcsot elérő német Max Dehning került közel hozzá, a harmadik helyezett már több, mint hét méterrel maradt le.
 

Sulyán, aki Herczeghez hasonlóan indul majd a jövő szombaton kezdődő budapesti világbajnokságon, 23.26 másodperccel végzett a második helyen. A magyar szövetség tudósítása szerint csupán nyolc ezreddel maradt le a svéd Nora Lindahltól.
 

Csekő, a VEDAC kalapácsvetője 76,86 méterrel lett harmadik.
 

Kedden, az Eb első döntős napján Csatári Jázmin ugyancsak kalapácsvetésben, Kocsis Luca pedig 100 méteres síkfutásban szerzett bronzérmet.

U20
atlétika
Európa-bajnokság

Most

18:59

Család, mindenki bástyája

A párok több mint felének csak egy gyermeke van és ezen változtatni kell - jelentette ki Darija Kisić Vranjéban, a Család, mindenki bástyája elnevezésű projekt eredményeinek bemutatásán.

Népszerű

Elhunyt Guba Éva, a Pannon RTV újságírója

Kollégánk hosszabb ideig tartó betegség után ma hunyt el - tudatta szerkesztőségünkkel családja. Guba Éva 2020 óta volt a Pannon RTV munkatársa, mint Tisza-menti tudósító.

Itt a disznótorok ideje - Megéri-e böllért fogadni?

A hideg idő beköszöntével elérkezett a disznótorok ideje. Legalábbis ott, ahol még éltetik ezt a hagyományt. Ma már a falvakban is egyre kevesebben döntenek a disznóvágás mellett, aminek több oka is van.

Az egekbe szökött a malachús ára

Élősúlyban öt-hatszáz dinár, a hentesüzletekben a felpucolt malachús kilogrammja 900, de helyenként akár már az ezer dinárt is elkérik érte.