Ugrás a tartalomra

U20-as atlétikai Eb - Magyar arany, ezüst és bronz

2023.08.09
21:29
2023.08.10
17:25
Forrás
Pannon RTV
Három magyar versenyző nyert érmet szerdán a jeruzsálemi U20-as atlétikai Európa-bajnokság második döntős napján.

Győzött a gerelyhajító Herczeg György, második lett 200 méteres síkfutásban Sulyán Alexa, és harmadikként zárt a kalapácsvető Csekő Miklós.

A magyar bajnok Herczeg, az FTC versenyzője, aki július 26-án 84,98 méteres országos csúccsal nyert Kismartonban, közel 80 méteres kísérlettel, 79,45-tel lett első. Csak a 78,07-tel egyéni csúcsot elérő német Max Dehning került közel hozzá, a harmadik helyezett már több, mint hét méterrel maradt le.
 

Sulyán, aki Herczeghez hasonlóan indul majd a jövő szombaton kezdődő budapesti világbajnokságon, 23.26 másodperccel végzett a második helyen. A magyar szövetség tudósítása szerint csupán nyolc ezreddel maradt le a svéd Nora Lindahltól.
 

Csekő, a VEDAC kalapácsvetője 76,86 méterrel lett harmadik.
 

Kedden, az Eb első döntős napján Csatári Jázmin ugyancsak kalapácsvetésben, Kocsis Luca pedig 100 méteres síkfutásban szerzett bronzérmet.

U20
atlétika
Európa-bajnokság

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.