Ugrás a tartalomra

Új taggal bővül a Saghmeister Team

2023.04.08
12:50
2023.04.08
15:50
Forrás
Pannon RTV
Az oromi Cseszkó Márk csatlakozik a szabadkai Saghmeister Team-hez.

Cseszkó Márkot, a jó képességű, rátermett oromi fiatal sportolót karolta fel ebben az idényben Saghmeister Gábor. A huszonéves motoros napi szinten edz: fut, biciklizik és erőnléti edzéseket végez. Ugyanis a két futamú versenyeket, amelyek mintegy 2 kilométeres pályán zajlanak, a leggyorsabban kell megtennie az új, 250 köbcentis Yamaha motorján.

Cseszkó Márk, motorversenyző, Orom: „Talán kevesen tudják, de igazából a motocross a világ top három, tehát a három legnehezebb sportjához tartozik. Ez egyeseket lehet, hogy meglep. Én sem gondoltam, mielőtt elkezdtem volna ezt. Igazából az összes izom dolgozik miközben hajtjuk a motort. Rengeteget kell állni. Sokan gondolják, hogy csak ráülünk és nyomjuk a gázt, de nem ebből áll a dolog, mivel igazából nem nagyon ülünk a motoron, a pálya talán pár százalékában. Ezek nagy teljesítményű motorok, nagyon mennek, nagyon kell kapaszkodni. Az állóképességnek maximumon kell lenni.”

1993 óta versenyzik motocross megmérettetéseken a szabadkai Saghmeister Gábor. Tíz bajnoki címet zsebelt be és az összes profi kategóriában jeleskedett. Idén a háromtagú csapatát a Yamaha karolta fel és legújabb generációs motorokkal látta el. Az első bemutatkozásuk április 30-án lesz a dél-szerbiai Vlasotincében, ahol egy országos bajnoki futamon indulnak majd.

Saghmeister Gábor, vezető, Saghmeister Team: „Lehetőség van a Kelet-Európa bajnokság versenyein is részt venni, de ez már csak a fiatalabb kategóriákra vonatkozik, Márkra és Milošra. Én már nem indulok az ilyen versenyeken. Én a Dakar rallin szeretnék megint indulni, 2024-ben.”

Az MX2-es kategória kétszeres szerb bajnoka, Cseszkó Márkon kívül a Saghmeister csapat tagja még az MX1-es kategória többszörös szerb bajnoka, Đorđević Miloš is.

Saghmeister
Saghmeister Gábor

Most

11:27, Frissítve: 11:51

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.