Ugrás a tartalomra

Újabb éremmel büszkélkedhetnek a magyarországi vívók

2021.07.25
14:38
2021.07.25
17:51
Forrás
MTI
Az olimpia második versenynapján Siklósi Gergely ezüstérmes lett.

Szilágyi Áron aranyérme után, egy újabb éremmel büszkélkedhetnek a magyarországi vívók.  A pályafutása első olimpiáján szereplő Siklósi Gergely ezüstérmet szerzett a férfi párbajtőrözők egyéni versenyében a tokiói ötkarikás játékokon. A BHSE 23 éves, világranglista-vezető, világbajnoki címvédő vívója a helyi idő szerint esti döntőben 15-10-re kikapott a francia Romain Cannone-tól. A tapolcai születésű versenyző a kardozó Szilágyi Áron szombati győzelme után a tokiói magyar küldöttség második dobogós helyét szerezte.

Péni István ifjúsági olimpiai bajnok és Eb-győztes sportlövő a férfi légpuska döntőjében 5. helyezést ért el. Péninek ez pályafutása eddigi legjobb olimpiai eredménye.

Pétervári-Molnár Bendegúz második lett az egypárevezősök első előfutamában, ezzel bejutott a szám hétfői negyeddöntőjébe.

A női 400 méteres vegyes úszás fináléjában a címvédő, háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka 5., míg Mihályvári-Farkas Viktória a 6. lett. A férfiaknál Verrasztó Dávid a negyedik helyen csapott célba.

A 100 méteres úszóversenyen Telegdy Ádám és Bohus Richárd sem jutott tovább. Késely Ajna összesítésben a tizedik helyen végzett 400 méter gyorson, így ő sem jutott döntőbe.

A női kézilabdatorna első fordulójában a magyar válogatott 30-29-re kikapott a francia csapattól.

A játékok második napján a legkellemetlenebb meglepetést a férfi vízilabdázók okozták, akik 10-9-re kikaptak Görögországtól első csoportmérkőzésükön. A csapat kedden Japán ellen ugrik újra vízbe.

A vitorlásversenyek első napján Vadnai Benjamin szerepelt a legjobban a magyarok közül, hetedik helyen ért célba.

A tokiói ötkarikás játékok egyetlen magyar teniszezője, Fucsovics Márton vállsérülés miatt visszalépett a szerepléstől.

Siklósi Gergely
Tokió 2020

Most

12:58, Frissítve: 13:43

Az egész ország az áldozatokra emlékezik

Egy évvel a belgrádi iskolai lövöldözés után az egész ország megemlékezett az áldozatokról. A televízió és rádióműsorok reggel 8:41 perckor megszakították a sugárzást, és egy perces néha csenddel tisztelegtek a lövöldözésben elhunytak emléke előtt.
09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.