Ugrás a tartalomra

Újra indul a Dakaron Saghmeister Gábor

2022.12.13
08:35
2022.12.13
16:12
Forrás
Pannon RTV
A felkészülés a végéhez közeledik a szabadkai motorversenyző számára, ugyanis két hét múlva indul Belgrádból Jeddahba, Szaúd-Arábiába.

Saghmeister idén 16. alkalommal indul a sivatagi tereprali versenyen. A 45. Dakar-rali december 31-én rajtol a Vörös-tenger partján fekvő Yanbuból, a versenyzők pedig január 15-én Dammamban érhetnek célba. A programban 14 szakasz szerepel, amelyek összesen mintegy 5 ezer kilométert tesznek ki.     

Saghmeister Gábor, motorversenyző: „Nagyon fontos lenne, hogy célba érjek. 11-szer már célba értem a Dakaron, kétszer nem sikerült, amikor motor meghibásodásom volt, meg egyszer, amikor eltörtem a kézfejem már második nap. A célba érés a legfontosabb, utána pedig a top 20, a Rally2-es kategóriában, amelyben én indulok, az megfelelne.”

Dakar
Saghmeister Gábor

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.