Ugrás a tartalomra

Újvidéken tartják az ifjúsági férfi kosárlabda Európa-bajnokság döntőjét

2018.08.13
16:13
2018.08.13
17:33
Forrás
Pannon RTV
A mérkőzésekre augusztus 17-én és 18-án kerül sor a Vojvodina Sport- és Üzletközpontban.

Európa 16 legjobb ifjúsági férficsapatának képviselőit ma délután a Városháza dísztermében fogadták a szerb szövetség vezetői és a település képviselői.

Európa legjobb 16 éves kosárlabdázói léptek be az újvidéki Városháza dísztermébe, ahol Ognjen Cvjetićanin, a Városi Tanács ifjúsággal és sporttal megbízott tagja fogadta a csapatok képviselőit.

Ognjen Cvijetićanin, a Városi Tanács ifjúsággal és sporttal megbízott tagja, Újvidék: „A sportra vonatkozó városi fejlesztési tervek nagy hangsúlyt fektetnek a versenyek megszervezésére, valamint arra, hogy megteremtsük a feltételeket ahhoz, hogy a fiatalok tudjanak sporttal foglalkozni. Minden befektetés a fiatalokra marad, és rajtuk múlik minden siker, amit Európa vagy nemzetközi szinten elérhetünk.”

A fiatal kosarazók a Vojvodina Sport- és Üzletközpont felújított pályáin játszhatnak augusztus 17-én és 18-án. A sportlétesítmények infrastrukturális feltételei az utóbbi években folyamatosan javulnak országszerte, így a Szerbiai Kosárlabda Szövetség egyre több nemzetközi találkozót szervez.

Dejan Tomašević, főtitkár, Szerb Kosárlabda Szövetség: „Nemrég megszervezhettük az A csoport egyik csapatmérkőzését, és most ezt az ifjúsági Európa Bajnokságot. Ehhez nagyban hozzájárult az, hogy a SPENS pályáit felújították, és a nézők is szép számban érkeznek a mérkőzésekre. Véleményem szerint ez nagyon fontos nemcsak Újvidék, de Vajdaság és egész Szerbia számára is.”

A FIBA kosárlabda Szövetség 2017 novemberében döntött arról, hogy a 16 éves fiúcsapatok Európa Bajnokságát Szerbiában tartsák meg.

Bodrogváry Iván, az U16-os Európa Bajnokság szövetségi képviselője, a FIBA Europe végrehajtó bizottságának tagja: „Nagy öröm volt számomra, hogy újra visszajöttem Újvidékre, hiszen voltam itt 2005-ben, amikor az egyik Európa Bajnokság egyik csoportját itt szervezték meg. 2007-ben is voltam itt, és nagyon jó emlékekkel távoztam, és ugyanilyen jó emlékeim vannak a mostani eseményekről is.”

Újvidéken augusztus 18-án derül ki, hogy melyik fiúcsapat lesz az U16-os Európa Bajnokság győztese. A 16 éves lánycsapatok az ezt követő héten mérkőznek meg Montenegró fővárosában.

férfi kosárlabda
Európa-bajnokság
Újvidék

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.