Ugrás a tartalomra

Ünnepélyesen is megnyílt a téli olimpia

2018.02.09
10:42
2024.03.19
08:52
Forrás
nemzetisport.hu, MTI
Hivatalosan is megnyitották a sorrendben 23. téli olimpiai játékokat. Ezúttal Dél-Korea ad otthont az olimipai játékok téli változatának, amelyen összesen 92 ország 2925 sportolója vesz részt.

Szerbiának négy képviselője van, abból három alpesi síben, egy pedig sífutásban indul.

Magyarországról 19 versenyző utazott Pjongcsangba.

A mínusz fokok, valamint a nagy erejű szélfúvás miatt a ma éjjelre tervezett lesiklás sportszámot várhatóan elhalasztják a sportolók biztonságára való tekintettel.

A dél-koreai Pjongcsangban néhány sportágban már csütörtökön megindultak a küzdelmek, így a curling vegyes párosok és a síugrók már tegnap bemutatkoztak. A pénteki programban szerepel még curling, hódeszka, műkorcsolya és síakrobatika is. Összesen 15 sportág 102 versenyszámában osztanak érmeket. A kilencórás időeltolódás miatt a versenyek jelentős része közép-európai idő szerint éjjel zajlik majd.

megnyitó
Dél-Korea
Pjongcsang

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.