Ugrás a tartalomra

Uruguay csoportelső, Szaud-Arábia legyőzte Egyiptomot

2018.06.25
18:41
Forrás
Pannon RTV
Kialakult a végső sorrend az A csoportban az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon. Uruguay első, míg Oroszország második helyen jutott a nyolcaddöntőbe.

Uruguay válogatottja sima 3:0-ás győzelmet aratott a házigazdák felett a foci vb csoportkörének zárófordulójában. A dél-amerikai csapat végig jobban játszott és már az első félidőben két gólos előnyre tett szert. Az oroszok tehetetlenségét tovább tetézte, hogy a 36. percben második sárgája miatt kiállították Igor Szmolnyikovot. A második félidőben Uruguay visszavett a tempóból. A mérkőzés végeredményét Edinson Cavani állította be a 90. percben.

Az A csoport másik mérkőzése sokkal nagyobb izgalmakat hozott. Egyiptom a 22. percben Mohamed Szalah révén megszerezte a vezetést. Szaud-Arábia a 41. percben büntetőhöz jutott, azonban ezt nem sikerült gólra váltaniuk. A félidő hosszabbításában azonban egy újabb 11-est ítélt az ázsiai csapatnak a vezetőbíró. Ezt a büntetőt al-Faradzs értékesítette. A második félidőben a szaúdiak jóval aktívabbak voltak, és végig nyomás alatt tartották az egyiptomi kaput. Szalahék csak néhány percen át tudtak veszélyesen támadni, kontrára próbáltak játszani, de túl sok helyzetük sem lett ezekből a kísérletekből. A mérkőzés már úgy tűnt, hogy döntetlen eredménnyel ér véget, amikor a 95. percben al-Dzsavari góljával Szaud-Arábia megszerezte a vezetést. A szaudi csapat ezzel megszakította24 éves nyeretlenségi sorozatát, mivel 1994 óta nem sikerült nekik vb-meccset nyerniük.

Labdarúgó Világbajnokság 2018

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.