Ugrás a tartalomra

Úszó- és futófesztivál lesz Magyarkanizsán

2018.08.07
13:10
2018.08.07
15:15
Forrás
Pannon RTV
Szombaton szervezik meg Magyarkanizsán a hagyományos úszó- és futófesztivált. Az eseményt a Tisza-parton és Magyarkanizsa utcáin rendezik meg, így a forgalmi rend is megváltozik aznap a városban.

A versenyszámokra előnevezni a www.trka.rs portálon lehet. A helyszíni nevezés az úszásra szombaton reggel 7-kor kezdődik. Több kategóriát is indítanak. A gyerekek a 25-től 570 méteres távig úszhatnak, a felnőttek pedig a 3 és 7,5 kilométeres távon próbálhatják ki magukat. A futás, amelyre a helyszíni nevezés 14 órakor kezdődik, szintén a gyerekekkel indul 200 métertől 3,5 kilométerig, a felnőttek pedig a 10 és a kicsit több mint 21 kilométeres, azaz félmaratoni távon indulhatnak. Több új kategória is várja a sportolni vágyókat, amelyről Mészáros Kornél, a tradicionális magyarkanizsai maraton főszervezője számolt be a mai sajtótájékoztató alkalmával.

Mészáros Kornél, főszervező, 37. Futó- és úszófesztivál, Magyarkanizsa: „Most már két hosszú úszószámunk, és két hosszú futószámunk van, ezért úgy döntöttünk, hogy csinálunk egy rövidebb és egy hosszabb aquatlont. Magyarkanizsa XL-nek neveztük el azt a távot, amikor a 3 kilométeres úszás van összekötve a 10 kilométer futással, valamint XXL-nek neveztük el azt a versenyszámot, ahol egészen keményen a 2,5 kilométer úszás van a félmaratoni, azaz 21 kilométeres futással összekötve. Erre a két versenyszámra már 70%-al nagyobb a jelentkezések száma, mint amennyi jelentkező tavaly volt erre, úgyhogy ez biztató visszajelzés, hogy érdekes versenyzési lehetőséget, vagy nagyon érdekes kihívást hoztunk létre.”

Magyarkanizsa
úszás
futás

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.