Ugrás a tartalomra

Vajdasági Aranykesztyű

2022.09.14
19:48
2022.09.14
20:05
Forrás
Pannon RTV
Megkezdődtek a meccsek a Vajdasági Aranykesztyű elnevezésű nemzetközi ökölvívótornán Szabadkán. Mintegy 350, hazai és külföldi, 17–18 éves fiú és lány mérkőzik meg az elkövetkező három napban.

Szoros harc után elvesztette első meccsét Đina Miletć a Vajdasági Aranykesztyűn, ezzel pedig a čačaki lány ki is esett a tornáról. Kazah ellenfele kemény diónak bizonyult.

„Valamivel több erővel kellett volna küzdenem, és valószínűleg jobban jártam volna, de elégedett vagyok. A jelenlegi maximumomat adtam, minden tőlem telhetőt."

A idei bajnokságon a szerb ifjúsági válogatott színeiben mintegy 30 fiú és lány ökölvívó küzd meg a bajnoki címért. A szervezők a legtöbbet a 16 éves szabadkai Marko Pižuricától várják, aki tavasszal a szófiai Ifjúsági Ökölvívó Európa-bajnokságról a 80 kilogrammosok kategóriájában bronzéremmel tért haza. Számára holnap kezdődik a verseny.

„Holnap van az első meccsem, a skót ökölvívó ellen. Jó ellenfél. A torna is erős. Mindenki kemény ellenfél, erős a mezőny. A legjobbakban reménykedem."

Összesen huszonhét ország, mintegy 350 ökölvívója lép ringbe az elkövetkező napokban Szabadkán.

Tomislav Antelj, edző, Spartacus Ökölvívóklub, Szabadka: „Az idén jól jártunk, mert Szabadka 27 ország versenyzőjét látta vendégül, szinte minden kontinensről: Amerikából, Új Zélandról, Afrikából. Szinte minden ország képviselteti magát. Szerbiának mintegy 30 fiú és lány ökölvívója van, fiatalok 18 éves korig. Mirko Ždralov a lányokkal dolgozik, Neša Vasiljev pedig a fiúkkal. Minden a legnagyobb rendben működik."

Az elődöntőket a sétaerdei Sportcsarnokban rendezik meg, a döntő pedig vasárnap 18 órakor a városközpontban lesz. Az eseményre a belépés díjtalan.

Vajdasági Aranykesztyű
box
ökölvívás

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.