Ugrás a tartalomra

Vajdasági úszók a budapesti vb-n

2017.07.15
12:29
2024.03.19
08:50
Szabó Szebasztián és Szilágyi Csaba a szerb válogatott színeiben ugranak majd a vízbe.

Vajdasági úszók is megmérettetik magukat a budapesti vizes világbajnokságon. Szabó Szebasztián és Szilágyi Csaba a szerb válogatott színeiben ugranak majd a vízbe. A két vajdasági magyar úszó azt reméli, hogy a közönség hazaiként örül majd a sikereiknek.

Szabó Szebasztián és Szilágyi Csaba az egyik utolsó felkészítő hosszt úszták még Belgrádban a nagy megmérettetés előtt.

A vajdasági úszók a szerbiai válogatott színeiben jutottak ki a budapesti vizes világbajnokságra.

A szerbiai válogatott tagjai már javában készülnek a vizes világbajnokságra. A vajdasági magyar úszók is. Nem maradt más hátra, minthogy szurkoljunk nekik. Az edzőjük azt mondta, hogy a legjobb eredményre számít tőlük. Szabó Szebasztiánnak ez lesz az első világversenye. Ha eljutna az elődöntőig, az már óriási teljesítmény lenne számára. Szabó Szebasztián, válogatott úszó, Szerbia: „Nagyon izgulok persze, de szerintem jó lesz. Fel leszek készülve, mert már régóta erre edzek. Örülök, hogy tagja lehetek ennek a szerbiai csapatnak.”

Szilágyi Csaba visszafogottan edzett a küzdelem előtti hetekben. Minden erejét a versenyre tartogatja. A legjobb formáját szeretné nyújtani. Ő már rutinos úszó. Számára a magyar főváros hazai pályának számít, hiszen többször is úszott már Budapesten. A magyar sportolókkal is nagyon jó kapcsolatot ápol. Azt mondja, vajdasági magyarként felemelő lesz számára magyar közönség előtt úszni. Reméli, hogy hazaiként szurkolnak majd neki a lelátókról. Szilágyi Csaba, válogatott úszó, Szerbia: „Úgy érezzük, hogy hazai pályán úszunk. A magyar úszókkal is évek óta jó kapcsolatban vagyunk. Remélem, hogy a közönség is úgy szurkol majd nekünk, mintha magyarországi úszók lennénk.”

A két fiatal vajdasági magyar sportoló edzője is bizakodó. Ha hozzák a formájukat, akár még a dobogós hely sem kizárt. Megérdemelnék, hiszen az elmúlt egy évben folyamatosan a budapesti vb-re összpontosítottak.

Budapest
Szabó Szebasztián
Szilágyi Csaba

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.