Ugrás a tartalomra

Véget ért a 38. Dakar-rali - Saghmeister a 73. helyen zárta a versenyt (videó)

2017.01.15
11:08
Az autósok és a motorosok mezőnyében is többen történelmet írtak az idei Dakar-ralin
Az autósok és a motorosok mezőnyében is többen történelmet írtak az idei Dakar-ralin. A veterán Stefan Peterhansel 13. alkalommal nyerte meg a világ legnehezebb raliversenyét. A francia versenyző hatszor motorral, hétszer pedig autóval nyert. A motorosok közül Sam Sunderlandnek először sikerült befejeznie a Dakart és rögtön nyert is. A Dubajban élő versenyző az első brit, aki nyerni tudott ezen a viadalon. A szabadkai Saghmeister Gábornak hetedszer sikerült célba érnie ezúttal a 73. helyen. Saghmeister Gábor, raliversenyző, Szerbia: „Minden Dakar győzelemnek számít az én életemben. Különösen itt, a világbajnokságon célba érni a raliversenyen, ez nagyon nagy dolog számomra. És szeretném mindenkinek ezt az érzést átadni, hogy mindenki ezt érezze, amit én most érzek, mert ez egy nagyon jó dolog. Szeretném, hogy mindenki ilyen boldog legyen, mint én ebben a pillanatban. Hetedszer sikerült célba érnem, remélem, nem utoljára.”



A magyarországi Dési János a harmadik Dakarján hajthatott fel a pódiumra. Ő összetettben az 56. helyen végzett. Dési János, raliversenyző, Magyarország: „Nagyon boldog vagyok, hogy itt vagyok a célban, a pódiumon, immár harmadik alkalommal. Leírhatatlan érzés végigcsinálni ezt a két hetet. Nagyon nagy szenvedések árán jutottam el idáig, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.” A romániai Gyenes Emanuel hatodik alkalommal motorozta végig ezt a versenyt. A erőt próbáló versenyen ő a 17. helyen motorozott a célba. Gyenes Emanuel, raliversenyző, Románia: „Volt egy hajrá így a végére. Sikerült a top 20-ba jutnom és elértem a 17. helyet, amire a pihenőnap után nem számítottam, mert akkor a 29. helyen voltam, és azt hittem, hogy a 20. hely is nehéz lesz, de végül egy kis szerencsével, meg egy kis odafigyeléssel meglett ez a 17. hely.” A 2017-es Dakar-rali a verseny történetének harmincnyolcadik megmérettetése, és már kilencedik alkalommal tartották Dél-Amerikában. A verseny Paraguay fővárosában, Asunciónban kezdődött és Bolívián keresztül végül Argentína fővárosában, Buenos Airesben fejeződött be. Idén összesen 317 vágtak neki a csaknem 8.800 kilométeres távnak.
Saghmeister Gábor
Gyenes Emanuel
Dési János

Kapcsolódó tartalmak

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.