Ugrás a tartalomra

Véget ért az ifjúsági tenisztorna Szabadkán

2024.04.21
14:44
2024.04.21
21:27
Forrás
Pannon RTV
A megmérettetésen a 18 éven aluli sportolók mérkőztek meg egymással. Ezúttal 23 országból érkeztek teniszezők.

Óriási erőbedobással ütötték a labdát a nemzetközi ifjúsági tenisztorna játékosai Szabadkán. Sem a hőség, sem a por, sem az ellenfele nem tudta megakadályozni Ilinca Sagmart abban, hogy megnyerje a szabadkai Ifjúsági Tenisztornát. A 15 éves romániai sportoló már ötéves kora óta a tenisz szerelmese. A fiatal kiválóság elmondása szerint a tenisz arra tanította, hogy soha sem szabad feladni:

„- Ez a verseny igazán szép volt, a pálya nagyon jó volt, a szervezés fantasztikus volt, tulajdonképpen a pálya könnyebb volt, a bírók nagyon kedvesek voltak, a játékvezető is, minden jó volt.

- Néhány szó a döntő mérkőzésről.

- A döntő mérkőzés kemény volt, egy barátom ellen, a páros partnerem ellen, de nagyon keményen küzdöttem, és sikerült megnyernem.”

A fiúk mezőnyében parázs csata alakult ki a döntőben. A kiélezett küzdelemben a 16 éves szlovén Gasper Matijašić győzedelmeskedett kínai ellenfelével szemben. A döntőben Gasper Matijašič korát meghazudtoló módon teniszezett és a legszorosabb szituációkban is higgadt tudott maradni: „Elégedett vagyok a saját játékommal. Köszönetet szeretnék mondani a szervezőknek, az edzőmnek, akivel otthon készültem. A játékosok nagyon jók voltak, és a döntőben nyújtottam a legjobb játékot.” 

A hetedik alkalommal megrendezett verseny célja, hogy a fiatal sportolók tapasztalatot szerezzenek a nemzetközi mezőnyben illetve az, hogy pontokat tudjanak szerezni az ifjúsági világranglistán. A tornán több mint 300 mérkőzést játszottak le az ifjú tehetségek.  

Demeter Tibor, versenyigazgató, Spartacus TK, Szabadka:  

„- Ez úgy volt, hogy volt kvalifikáció és főtorna. A kvalifikáción volt 64 fiú és volt 64 lány. Onnan a nyolc legjobb jutott a főtornára. Itt ismét kétszer 64-en voltak. Ha minden összeadunk akkor körülbelül 300 meccset játszottuk, ha számoljuk a párosokat, ahol 32-32 páros volt.  

- Milyenek voltak a szerb és a magyar sportolók esélyei, milyen volt a felhozatal?  

- Sajnos már az elődöntőkben sem volt egy szerb játékos, sem a fiúknál, sem a lányoknál. Ez így jött ki most, tavaly itt a szabadkai Virc Lana nyert, most ebben az évben így jött ki.”

Az ifjúsági teniszversenyen a szomszédos országokon kívül többek közt részt vettek német, olasz, francia, kínai és amerikai versenyzők is.

tenisz
Spartacus Teniszklub

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.