Ugrás a tartalomra

Véget ért a Sat-Trakt Kupa Bajsán

2021.08.07
14:13
2021.08.07
17:18
Forrás
Pannon RTV
A tornán 18 csapat szerepelt. 2010-es születésű gyerekek mérték össze focitudásukat.

 A focitornán első helyezést ért el a topolyai TSC csapata, másodikak lettek az óbecseiek, a harmadikak pedig a cservenkaiak. Különdíjakat is osztottak az idei tornán. A legjobb kapus Relja Vučković lett Óbecséről. A legjobb játékos, Fitz Maxim, a gólkirály pedig Lazar Gvozdenović a TSC csapatából. A majd 20 éves esemény a Bajsa Labdarúgó Klub és a Sat-Trakt vállalat közös szervezésében jött létre.

Nagy izgalommal várták a gyerekek az idei Sat-Trakt Kupa mérkőzésit. Lackó Máté, a TSC játékosa elmondta, hosszas készülődés és edzések után reméli, hogy sok gólt fognak szerezni csapatuknak.

„Kétórás edzések szoktak lenni, amiben több feladat van. Van kapura rúgás, vannak passzgyakorlatok, stb. Így szoktunk felkészülni egy meccsre és taktikákat megbeszélni az edzéseinken.”

Magabiztosan érkeztek a bajsai csapat tagjai is. Szinte biztosak voltak benne, hogy ők fogják megnyerni a fociversenyt.

Péter Ferenc: „Sok gólt szoktam rúgni. Jól zajlottak az edzések ezekben a hetekben. Naponta háromszor vannak edzések.”

A tornán csak gyerekek vettek részt, de az idősebb focisták is eljöttek, mint edzők vagy szurkolók.

Tóth Viktor edző: „Ez már a tradicionális Sat-Trakt Kupa, ahol mi is minden évben részt veszünk. Három hete edzünk, taktikai titkunk nincs. Fő, hogy jó Sat-Trakt Kupát zárjunk idén is és a gyerekek élvezzék.”

A már 19 éves múltú esemény a Bajsa Labdarúgó Klub és a Sat-Trakt vállalat közös szervezéséből jött létre. Kezdetben felnőtt tornákat tartottak, mára már nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a gyerekeket is bevonják a labdarúgás világába.

Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója: „Sajnos tavaly elmaradt ez a torna, de vissza kell menni 19 évet, hogy mikor is kezdtük ezt. Valójában itt Bajsán a Sat-Trakt Kupa egy felnőtt tornával kezdődött és idővel rájöttünk, kik a legfontosabbak. Legfontosabbak a gyerekek és ezt egy gyerektornává alakítottuk, ami minden évben körülbelül 250-300 gyereket összegyűjt és ezek a gyerek mérik össze itt tudásukat gyönyörű környezetben.”

Palágyi Szabolcs hozzátette, szeretnék, hogy ez az esemény ne csak a versenyről és a másik csapat legyőzéséről szóljon, hanem a barátkozásról is.

Sat-Trakt Kupa
foci
futball
labdarúgás
TSC
Palágyi Szabolcs

Most

18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.
16:10, Frissítve: 17:22

Gyereket a magasba! Adán is

Ada is csatlakozott a Gyereket a magasba! elnevezésű határon átívelő programhoz, amelyet a budapesti székhelyű Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom indított el évekkel ezelőtt.
15:50, Frissítve: 17:11

Megvannak a hozzávalók az ünnepi fogásokhoz

A húsvétot megelőző napokban szigorú böjtöt tartanak a ortodox hívek. Vasárnap azonban már ünnepi fogásokat fogyasztanak. Az újvidéki limáni piacon is sokan vásárolták meg a húsvéti menü hozzávalóit.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.