Ugrás a tartalomra

Véget ért a szabadtéri atlétikai világbajnokság

2023.08.28
08:45
2023.08.28
09:18
Forrás
Nemzeti Sport
A szerbek egy arannyal, a magyarok egy bronzzal búcsúztak.

Véget ért a 19. szabadtéri atlétikai világbajnokság Budapesten. A vb-t augusztus 19. és 27. között rendezték meg. Legsikeresebbek az Amerikai Egyesült Államok sportolói voltak, 12 arany-, 8 ezüst- és 9 bronzérmet szereztek. A listán a második Kanada 4 arannyal és 2 ezüsttel. A spanyolok ugyancsak 4 arannyal térhetnek haza, viszont csak 1 ezüsttel, ami a harmadik helyre elég.

Szerbia 1 aranyéremmel a 18-ik helyen végzett. Ivana Vuleta távolugró állhatott a dobogó legfelső fokára, ez az első szabadtéri világbajnoki címe. A házigazdák 1 bronzérmet szereztek, Halász Bencének köszönhetik, aki harmadik lett férfi kalapácsvetésben, Magyarország így a 39-ik helyet foglalja el.

atlétikai világbajnokság
Budapest

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.