Ugrás a tartalomra

Véget ért a TSC Kupa

2021.08.10
16:27
2021.08.31
12:10
Forrás
Pannon RTV
A focitornát az eszékiek nyerték. A záróünnepségen az első három helyezett érmeket és kupát kapott, valamint a legjobb kapus és focista is díjban részesült.

A TSC U15-ös csapata a harmadik helyet szerezte meg, emellett hozzájuk került a legjobb kapusnak járó díj is. A második napon a belgrádi Čukarički ellen játszották utolsó meccsüket, a nyertes gólt Mester István lőtte. „Nehéz volt, védekeznünk kellett, de sikerült, mert nem egyéni játékként játszottuk, hanem egy csapatként, és kihoztuk magunkból a maximumot, és összejött.”

Második helyen a Čukarički végzett, a TSC Kupa nyertese pedig a horvátországi Eszék csapata lett. Šimun Begović, játékos, Eszék U15: „Egyként fociztunk, törekedtünk, egyként lélegeztünk, és a végén nyertünk.”

A magyarországi Puskás Akadémia az ötödik helyen végzett a tornán. Edzőjük elmondása szerint ez nagyon jó lehetőség, hogy a fiatalok találkozzanak a délszláv futballkultúrával, amely a párharcok és a játéksebesség tekintetében is más az általuk megszokottnál. Nagy Szilárd, vezetőedző U15, Puskás Akadémia: „Ez egy nagyon jó visszajelzés mind a szakmának, mind a játékosoknak, hogy tudják magukat reálisan behelyezni, hogy hol is tartanak ők most ebben a képzésfolyamatban.”

Az előző évekhez képest idén körmérkőzésekben játszottak a fiatalok, egyszerre három pályán zajlottak a 2x20 perces meccsek. Vég Csaba, főkoordinátor, TSC Labdarúgó Akadémia: „Még több olyan meccset tudnak játszani, ahol más futballkultúrából jövő csapatokkal mérkőznek meg, és a fejlődésükben egy nagyon fontos építőkő az, hogy ilyen komoly nívójú tornán tudnak játszani nagyon komoly játékerőt képviselő csapatok ellen.”

A TSC Kupát hetedik alkalommal szervezték meg Topolyán.

foci
labdarúgás
TSC kupa
U15
TSC

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.