Ugrás a tartalomra

Verbászi fiú a bravúros magyar válogatottban

2022.09.24
07:59
2022.09.24
09:00
Forrás
Pannon RTV
Újoncot avatott a magyar labdarúgó-válogatott Lipcsében, a Nemzetek Ligája ötödik fordulójában, ahol egygólos győzelmet aratott a németek ellen. Az új játékos a mindössze 18 éves vajdasági fiú, Kerkez Miloš.

Kerkez Verbászon született, szerb-magyar kettős állampolgár, így szerepelhetne a szerb válogatottban is, de mint egy korábbi interjúban elmondta, erre sosem tekintett valós lehetőségként.

„Szerbia sosem keresett meg, Magyarország már tizenöt éves koromban is. Itt tisztelnek, ahogy a családomat is, ezt sosem fogom elfelejteni. Már az elején eldöntöttem, hogy ha eljutok arra a szintre, a magyar felnőttválogatottban akarok játszani. Mindig megtiszteltetés a válogatottban játszani, teljesen mindegy, hogy öt vagy kilencven percen keresztül számít rám a kapitány, én mindent beleadok. Úgy érzem, készen állok rá.”

Kerkez Miloš álma a tegnapi, németek elleni mérkőzésen vált valóra, ahol már a kezdő tizenegy részeként pályára léphetett, és hozzájárulhatott a csapat bravúros győzelméhez. Azt nyilatkozta, nagyon hálás Marco Rossinak, hogy megkapta a lehetőséget.

A jövőre vonatkozó terveivel kapcsolatban Kerkez, aki jelenleg a holland élvonalbeli AZ játékosa, korábban azt mondta, leginkább a La Ligában futballozna.

„Az álmom az öt topliga egyikében játszani. Spanyolország az első, az ottani focit szeretem a legjobban, robbanékony, taktikus és gyors.”

Kerkez hozzátette, Angliában és Olaszországban is szívesen focizna.

Kerkez Miloš
magyar labdarúgó-válogatott

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.