Ugrás a tartalomra

Vermes Lajos-díj a legjobb sportolóknak

2023.03.06
15:54
2023.03.06
16:44
Forrás
Pannon RTV
Ünnepélyesen kiosztották Szabadkán a Vermes Lajos-díjakat azoknak a sportolóknak, akik tavaly a legjobb sporteredményekkel büszkélkedhettek. A város legjobb sportolóit 17. alkalommal jutalmazták.

Az eseményen az egyéni sikerek mellett a legjobb csapatteljesítményt is értékelte a zsűri.

Az újságírókból, sportmunkásokból álló zsűri idén Nagy Szebasztián birkózót tüntette ki a legjobb sportolónak járó Vermes Lajos-díjjal, aki a tavalyi belgrádi világbajnokságon aranyérmet szerzett a 63 kilogrammos kategóriában. Ő vehette át a vándordíjat is.

Nagy Szebasztián, világbajnok birkózó, Spartacus Birkózó Klub: „Nagyon sokat jelent nekem ez az elismerés. Nemcsak ez, minden elismerés, amit kapok, de amit Szabadkán kapok, egy kicsit többet, mert tudom, hogy hány jó sportoló van is Szabadkán, és tudom, hogy nagyon nehéz a legjobbnak lenni. Ennek külön örülök.”

Nikola Stantić, az esemény főszervezője kiemelte, szerinte a legfontosabb, hogy továbbra is él Szabadkán az a szellem, amit Vermes Lajos hagyott ránk, és az az elképzelése, hogy a sportokat mindenki számára elérhetővé kell tenni. A zsűri tíz egyéni díjat ítélt oda, köztük néhányat megosztva adományozott a sportolóknak.

Nikola Stantić, sportújságíró, főszervező: „A második helyezést Andrej Barna úszó kapta, a harmadik díjat pedig Tijana Filipović labdarúgó szerezte meg. A negyedik helyezett Lana Virc teniszező lett, ötödik Nina Šabić tornász, a hatodik helyezést Kajdocsi Tamás és Elena Baić osztják. Tamás súlyemeléssel foglalkozik, Elena pedig röplabdázik.”

A csapatteljesítményt is díjazta a harminctagú zsűri. Úgy ítélte meg, hogy a legjobb teljesítményt 2022-ben a Spartacus férfi röplabdacsapata nyújtotta.

Vermes Lajos-díj
sportoló
Szabadka
Nagy Szebasztián
Spartacus
Spartacus Birkózó Klub
Nikola Stantić

Most

20:09, Frissítve: 20:32

A kormányprogramról vitázik a parlament

Miloš Vučević kormányalakító több mint három órán keresztül ismertette expozéját. Ezt követően megkezdődött a vita a köztársasági képviselőházban a kormányprogramról.
13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.