Ugrás a tartalomra

Verstappen címét megvédve harmadszor világbajnok

2023.10.07
20:43
2023.10.07
20:49
Forrás
MTI
Címét megvédve sorozatban harmadszor lett Forma-1-es világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője, miután második helyen végzett a Katari Nagydíj szombati sprintfutamán.

A 26 éves pilóta a rövidtávú, 100 kilométeres villanyfényes viadalon a harmadik helyről rajtolt, és már a 11. körben háromszoros vb-győztesnek érezhette magát, ekkor ugyanis kiesett csapattársa, a mexikói Sergio Pérez, aki még egyedül "veszélyt" jelenthetett volna rá matematikailag. Verstappen a Forma-1 történetében az első, aki sprintfutamon nyert vb-címet, és negyven év után ő az első, aki szombati napon diadalmaskodott. Legutóbb ezt Nelson Piquet tette meg 1983-ban. A katari sprintversenyt az ausztrál Oscar Piastri nyerte, a 22 éves pilótának ez karrierje első futamgyőzelme az F1-ben. Az 57 körös Katari Nagydíj vasárnap 19 órakor rajtol, Verstappen a pole pozícióból kezdi majd a viadalt.

Max Verstappen
Katari Nagydíj
világbajnok

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.